[]

TTNET Bağlantı Hızım 1,5 Gündür 10 Mb'nin Altında

Selamlar,

Dün TTNET'i aradım. "Bağlantı kopması görüntülüyorum" gibi bir şey dedi çalışan. Bir şeyler yaptı veya yaptırdıktan sonra modemin ışıkları söndü ve sonra geldi. Sonra "yarım saat sonra hala aynı sorunu yaşıyorsanız yine arayın" dedi. Sorun devam ediyor, hiçbir değişiklik olmadı. Bugün yine arayacağım.

Sorun ne olabilir? Bağlantı hızının düştüğü gün yağmur yağmıştı.

Ne yapmamı önerirsiniz? TTNET'e neredeyse hiç güvenim yok. Elimde olsa (komşumun hattını kullanıyorum, kendi katımda hat için altyapı olmadığı için) hemen Türknet'e geçeceğim. Bu iş TTNET'le telefonda günlerce sürecek diye korkuyorum. Evden çalışan biriyim, şu an çok zorlanıyorum.

Teşekkürler.

 
* Modemde arıza olabilir
* Bina içi veya daire içi kablolamada sıkıntı olabilir.
* Binadaki port kutusunda arıza olabilir
* Türk Telekom altyapısında arıza olabilir.

Ben olsam sırayla şunları denerim:
* Modemi kapat aç
* Komşunuzdan size kablo çektiğinizi söylüyorsunuz. Komşunuza sorun onun interneti nasılmış. O da mı yavaş ? Evetse komşudan sana gelen kablonun düzgün olduğunu anlıyoruz.
* Bu aşamadan sonra Türk Telekomu çağırmak en mantıklısı. Ama hala istemiyorsan bir elektrikçi çağırın. Aşağıdaki port kutusundan eve gelen sinyalin kalitesini ölçsün. Eğer sinyal kaybı yoksa Bina içi/ Daire içi kablolamada sıkıntı yok.
* Bunların hepsinde sıkıntı yoksa artık Türk Telekomu çağırmaktan başka alternatif kalmıyor.

Bu arada neden kendi katınıza hat çektirmiyorsunuz. O kadar zor birşey değil aşağıdaki kutudan hat çekecekler. Elektrikçi çağırıp yaptırırdım yerinde olsam.
  • nuevo  (15.11.23 09:38:48 ~ 09:41:06) 
@nuevo İnternet hattı çektirmek zor bir şeydir diye düşünmüştüm =) Hemen o işleme başlicam. Teşekkürler.

Komşum ev sahibim. Anahtarı bende var ve modeme istediğim zaman ulaşabiliyorum aslında. Kablosuz olarak bağlanıyorum. Bir tane de sinyal güçlendirici sipariş etmiştim, bekliyorum.

Dünki TTNET görüşmemde birçok şeyi test ettirdiler telefonda. O sağlam mı, bu bir yere temas ediyor mu vs. diye.
  • pantepember  (15.11.23 10:17:12) 
kablo ezilmiş olabilir. kablo ezildiğinde bağlantı olur ama stabil olmaz.
kendi dairenize kablo çektirin rahat rahat kullanın.

  • durbidakka  (15.11.23 11:16:34) 
@nuevo İnternet hattı çektirmek zor bir şeydir diye düşünmüştüm =) Hemen o işleme başlicam. Teşekkürler.

Komşum ev sahibim. Anahtarı bende var ve modeme istediğim zaman ulaşabiliyorum aslında. Kablosuz olarak bağlanıyorum. Bir tane de sinyal güçlendirici sipariş etmiştim, bekliyorum.

Dünki TTNET görüşmemde birçok şeyi test ettirdiler telefonda. O sağlam mı, bu bir yere temas ediyor mu vs. diye.

Son durum: İnternet hızı eski haline geldi, bugünki aramam ve arıza kadı bırakmamdan birkaç saat sonra.
Maalesef halimiz bu bu ülkede. Tam bir sefalet. Avrupa'nın en pahalı internetini, düşük hızla ve kesintili biçimde kullanıyoruz.
Ev sahibim 2 yıllık sözleşme yapmış TTNET ile. Bir de 350 TL fiyatı var. Taahhüt olmasaydı kaç TL olacaktı acaba?
Altyapı dandik burada. Bodrum Yakaköy. 50 Mb tarifeyi seçebiliyoruz ancak. O da 34 Mb ile geliyor.

16.11.23 sabahı: Yine 10 Mb'nin altına düştü. Çılıdırıcam.
  • pantepember  (15.11.23 15:34:30 ~ 16.11.23 08:54:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.