[]

Uykusuzluk

Merhaba,

Aslında geç uyuyorum. Erken uyanmam da icap edince gün içinde uyukluyorum, iş ve hareket performansımda kayıplar oluyor. Aksatmalar, tembellikler başlıyor.

Direkt olarak uyku kısmına hitap edecek, alınca hemen uyumamı sağlacak birşey lazım.
Bir dönem Unisom almıştım ama nedense uyandığınızda uyumamış gibi hissediyordunuz.
Melatonin desteği de alıyorum, ama işe yaramıyor bende.

Sabah 4-5’e kadar oturmak istemiyorum.

Yardımcı olabilecek kişiye/kişilere canı gönülden teşekkürlerimle.

 
magnezyum uyku yapar. Magnezyum, vücutta birçok önemli rol oynayan bir mineraldir. Sinir sisteminin işleyişi, kasların gevşemesi, kan şekerinin düzenlenmesi ve kemiklerin güçlendirilmesi gibi görevleri vardır.

Magnezyum, uyku için de önemli bir mineraldir. Magnezyum eksikliği, uykuya dalmada zorluk, uykusuzluk, uykuda huzursuzluk gibi uyku problemlerine neden olabilir.

Magnezyum, uyku kalitesini artırmanın birkaç farklı yolu vardır. Magnezyum, parasempatik sinir sistemini harekete geçirerek sakinleşme ve rahatlama sağlar. Ayrıca uyku-uyanma döngülerini yönlendiren melatonin hormonunu düzenler.

Magnezyum takviyesi, uyku problemleri olan kişilerde uyku kalitesini artırmaya yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar, magnezyum takviyesinin uykuya dalma süresini kısalttığını, uyku süresini artırdığını ve uyku kalitesini iyileştirdiğini göstermiştir.
  • deepex  (14.11.23 17:30:12) 
Tolvon deneyebilirsin. Bendeki etkisini kaybetti, ben de başka ilaç arıyorum:(


  • nothing in my way  (14.11.23 17:33:04) 
4-5-8 nefes tekniği bende çok işe yarıyor. Google'da aratırsan bulursun.

Bir de şu site var. Benzeri fırtına sesi videoları bol miktarda youtube'da da var. Bu maksatlı, telefonlar için rain rain uygulaması var. Onların da faydasını gördüm.
Dene bence

www.noisli.com
  • Mirket  (14.11.23 18:34:14) 
metabolizma dışında

"vücud düzeni 1 günde değişemez

kademeli bir geçiş planlamak lazım gelir
bir gün saat 7:00'de kalktınız diye ertesi gün erken uyumanız garanti değil çünkü o gün sabahın köründe kalkacak enerjiniz olmayacak, bu da uyku düzenini bozacak

ortalama yeterli uyku süresi 6-7 saat
erken uyumak bu süreyi olumlu etkiliyor

kademeli geçişe gelirsek: 10-15dk erken uyuyup-kalkarak 1-2 hafta içerisinde erken uyumak ve uyanmak istediğimiz saate ulaşmaya çalışmak"
  • bir soru sorcam  (14.11.23 20:51:05) 
Aynı sorun bende de var. İmkân varsa vücudu yormak bir çözüm. Yazın tatildeyken denizde yüzüp yoruluyordum. Akşam da 11-12 gibi yatağa girince uyuyakalıyordum.


  • opethian  (14.11.23 23:08:16) 
imovane. gece yatmadan yarım saat önce al. tatlı uyku getırır mısgıbı uyutur. sabah da istediğin saatte tak diye uyandırır. ancak bagımlılık yapabilir, ancak psıkayatrist verebilir, yeşil recete ilacı ve eczanelerde zor bulunan bir ilaçtır.


  • camene87  (15.11.23 04:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.