[]

Hollanda ve avrupa gezimizi planlamaya yardımcı olabilir misiniz?

Oradaki fiyatları da bilmediğim için sağlıklı düşünemiyorum.

27 Aralık - 13 Ocak tarihleri arasında hollandada olacağız.

Kalacak yer sıkıntımız yok arkadaş da var akraba da var.

Biz aslında tam yılbaşı gecesi orada eğlenelim dedik amsterdam güzel olur.

Ama hanım da diyor ki o kadar masraf ettik bari gitmişken 1-2 günlüğüne de olsa fransa ve almanyayı da görüp gelelim. Ben daha önce hollanda ve ingilterede 2-3 ay durmuştum uni zamanı ama hanım daha önce hiç yurt dışına çıkmamış baya merak ediyor şehirleri.

Normalde hollandada herkesi ziyaret edip, mekanları gezip 2 kek yiyip dönecektik. Bütçemiz de ona göreydi.

Ama diğer ülkeler işin içine girince o kısmımda ne yapacağımız bizim için tam bir muamma.

Neyle gitmek lazım, en hızlı nereye gidilir, kısıtlı günde en önemli yerler nelerdir, nereyi görmek lazım, fransanın hangi şehri, almanyanın neresi, oralarda şunu mutlaka tadın dediğiniz şeyler var mı? Hollanda - Belçika için rehberlerimiz hazır ama diğer yerlere siz kendiniz karar verin diyorlar.

Yani yılbaşında kesin amsterdamdayız ama geri kalan günlerin hangisini neye ayırmalı, bir arkadaş chrismas marketler yeni yıldan sonra kalmaz almanyada falan oralara önce gidin isterseniz 1-2 günlüğüne dedi.

Tüm tavsiye ve önerilere açığım. Bu arada yılbaşının hemen öncesi çok pahalı olursa fransa ve almanya, sonraya ayıralım. Ve konaklar mıyız bilmiyorum günü birlik yetişmez belki. Bütçesel olarak fransa ve almanyada 1er 2şer gün ya ayırıcaz ya da günübirlik gidip gelicez bu sınırlarda dolaşıyoruz şuan :) Konaklarsak da en uygunu sanırım airbnb olur değil mi?

 
Trenle veya araçla Düsseldorf-Bremen yapılabilir, bu iki şehir Amsterdam'a uzak sayılmaz hatta vakit kalırsa Osnabrück yapabilirsiniz ama osna çok ufak bir şehir sadece geziye ufak renk katar. Belirttiğiniz tarihlerde Almanya'da hava çok soğuk olacak. Termal içlik ve kalın mont olayını unutmayın, dışarda olacaksanız.


  • ditu  (14.11.23 17:24:19) 
"Ama hanım da diyor ki o kadar masraf ettik bari gitmişken 1-2 günlüğüne de olsa fransa ve almanyayı da görüp gelelim."
Masraf vurugusu yapinca belirtmek istedim, bu ukelerde otelde kalacaksaniz, vize ve ucak masrafi onun yaninda devede kulak kalacak. Butcenizin ust sinirini belirleyip + booking'den gecelik ne kadar tutuyor onu anlayip oradan devam edebilirsiniz planlamaya.

Hollanda'da kalinacaksa Belcika'daki sehirlere gidilebilir gunubirlik sabah erken kalkip. Fransa o kadar yakin degil. Ki konuya asiri yakin olmayan biri icin Belcika'yla Fransa arasindaki cok bir fark olacagini sanmiyorum. Belcika'daki Brugge, Ghent, hatta Bruksel (bence guzel) gibi sehirlerden yuruyun bence. Trenle konforlu bir sekilde gidilir. Veya bir sabah a sehrine gidilir, orada gezilir ve aksam kalinir ertesi gun b ve c sehirleri gorulup aksam trenle hollandaya geri donulur, butceyi optimize etmek icin.
  • hot potato  (14.11.23 17:42:05 ~ 17:46:25) 
Çok teşekkürler tavsiyeler için,

Aslında şöyle ki biz vize çıkacağından bile ümitli değildik.

Sonra vize çıkınca 1 haftalık uçak biletini ben biraz ileriye öteledim çünkü akrabalar da var hepsi bize de gelin kalın diyorlar.

Tarihi de biraz uzatınca almanya ve fransa için de bir iki gün ayırabiliriz gibi geldi.

Onlar için 2 kişi 1000 dolar daha bütçe ayırabiliriz. Yeter mi bilmiyorum. Paris e mesela sabah erkenden binersek öğlen orda olabiliriz. bütçe yeterse airbnb ile 1-2 gün kalınabilir. Kalamazsak da paris bir tık uzak ama onun yerine belki almanya için kalmalı plan yapılabilir.
  • ananiyimioguz  (14.11.23 19:54:52) 
Valla hanim hakli, hazir oralara kadar gitmisken bruksel+brugge+paris yapabilirsiniz.

Yilbasi arefesi biletler pahali olabilir, simdiden bakip alin derim. Ve evet konaklama da pahali. Gecelik 100-150 euro gibi hesaplayabilirsiniz.
  • brkylmz  (14.11.23 20:43:30) 
Parise hızlı trenle brükselden 1.5 saate girersiniz ama ücret çok yüksek ayrıca parisi gezmek uzun sürer 3 gün falan lazım kalacak yer önemli. Metro her yere gidiyor. Almanyanın sınara yakın şehirlerine gidilebilinir. Paris için pariste.net sitesini araştırın o baya bilgilendirici.


  • mikahakkinen  (14.11.23 22:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.