[]

Recep İvedik filmlerindeki sanatsal referanslar

Bunlar gerçekten olmuş mudur sizce, yani Şahan Gökbakar bilinçli olarak böyle bir şey yapmış mıdır yoksa binlerce sanat eseri içinden denk gelmiş olup ne görmek istersek onu görürüz gibi bir şey mi olmuştur acaba?

x.com


 
hayır :D


  • chanandler bong  (13.11.23 17:26:51) 
Bazı benzerlikler bana zorlama geldi. Galerimdeki saçma sapan fotoğraflarımı incelesek eminim ki bu tarz bağlantılar buluruz


  • marowak  (13.11.23 17:31:13) 
Bence hep var ama maalesef bunu anlamak istemiyoruz. acaip bir mizah. Orta oyunundan gelme o ve bunu bile ekledi filmine. Bana göre çok büyük sanatçı. Gerçekten iyi buluyorum. Sanatın gelişmesi için çabalamadığından onu karalıyorlar, çünkü topluma tam sirayat edersen sanatın sadece elmalarını yemiş sayılıyorsun.


  • baldan kaymak  (13.11.23 22:31:16) 
benzer diye koydukları eserler çok alakasız. benzetmek için bayağı uğraşmak lazım. bunu hazırlayan da trol amaçlı hazırlamış besbelli.


  • faberkastelli  (14.11.23 10:44:57) 
alakası yok +1


  • gule gule  (14.11.23 10:54:42) 
Zorlama olmuş +1

Ama ben seviyorum Recep'i şahsen, filmler içerisindeki bazı bölümler (skeçler) müthiş komedi. İlk 3 film için diyorum bunu, sonrakiler biraz zorlama.
  • John Bloor  (14.11.23 11:30:48) 
yönetmenden senaristine bu işi yapan isimler sağda solda recep ivedik gibi gezen insanlar değil. hepsi alanında saygı duyulacak mesleki ve entellektüel birikime sahip.
ticari amaçla yapıyorlar. yoksa recep ivedik 1'in senaristinin karikatürlerine kahkaha atıyor buradaki herkes.
haliyle tabii ki kendilerine göre yaptıkları iş bu da olsa estetik kaygıları, kendi tatmin noktaları var.
türkiye'de aptal işi diye geçilen tüm işlerde durum bu.

yönetmen ekibi çalışırken tamamına değil ama bi kısmına kesin referans aldıklarına eminim.
  • patronaj1  (14.11.23 11:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.