[]

Şikayet sebebi ya da memnun olunamama sebebi mi? (Medical park Kocaeli)

Check up yaptırmaya karar vermiştim. Fiyat olarak da medical park Kocaeli uygundu.
Tüm testler incelemeler tahlilller iyiydi. Fakat her girdiğim doktor kreatin değerinin biraz yüksek olduğunu, bu sebeple daha fazla su içmemin iyi olacağını tavsiye ettiler.
Tüm doktorlarla görüştükten sonra check up doktoru; bu pek su ile alakalı değil; dahiliye doktoruna görünmemin faydalı olacağını önerdi.
Ben de aynı gün 1900 tl verip hemen randevu aldım.
Dahiliye doktoru da tahlillerime filan bakıp, lütfen su içme oranınızı arttırın tekrar görüşelim dilerseniz diye 2 dk bile dolmadan beni yolladı.
Bir muayene filan olmaz mıydı? Açıkçası biraz kafama takılmadı değil.
Hastaneden arıyorlar şimdi. Değerlendirmem için. Bana göre 1 puan ama yanlış da düşünüyor olabilirim. Bilemedim.

 
Tabii ki paylaştım. 11.30 da check up bitti 12.25 de dahiliye randevu almıştım. Check up doktorunun tavsiyesi üzerine geldim diye tabii ki belirttim ve dosyayı da verdim zaten kendisine. Muayene olabilir miydi olmaz mıydı onu da bilmiyorum:) sadece tüm doktorların gördüğü eksikliği o da bakarak su içmem gerektiğini ifade etmesinin dışında başka bir şey de ilave edebilir miydi onu düşündüm sadece.


  • hede hodo  (13.11.23 13:46:17) 
Sorunun en bilindik sebebi su içmedeki eksiklikse siz de içtiğiniz su miktarını söylediyseniz ve bu cidden bu sorunun oluşması için yeterli bir düşüklük seviyesindeyse her şeyden önce bir süre su içme oranınızı artırdığınızda neler olduğuna bakmak çok daha mantıklı değil mi sizce de?

Siz de ekstra tahliller için daha fazla ödeme yapmamış olursunuz.

Eğer su içtiğinizde sorun ortadan kalkmadıysa diğer olası sebeplere bakılır.

Yani sonuçta şu senaryoyu da düşünün, ek tahliller yapıldığı halde sorun su eksikliğinden kaynaklı çıksaydı bu da sizde olumsuz bir intiba uyandırabilirdi.
  • akhenaten  (13.11.23 13:53:56) 
Check up bir sorun varsa tespit ile ilgili birime yönlendirmek için yapılır. Tedaviye ilişkin herhangi bir uygulamayı kapsamaz.

Bu durumda Check up hekiminin de Dahiliye hekiminin de yaptığında, söylediğinde bir yanlışlık yok.

Daha önce Çok su içmen lazım diyenler hadlerini aşmış ve boşboğazlık etmiş.

Olayın bir yanı bu. Diğer yanı ise, Özel hastaneler öyle ya da böyle kar amaçlı kuruluşlar. Parası kıymatli olanların, yani bizlerin biraz da kendi kendimizin doktoru olmamız gerekiyor. İnternet de elimizin altında. Kan tahliline bakıp neyin anormal olduğunu görüp konuyu internette biraz araştırsak kreatinin ne olduğunu da ne kadara kadar idare edebileceğimizi, ne kadardan sonra hekim kontrolünün gerekli olacağını tespit edermişiz gibi geliyor bana.
  • Mirket  (13.11.23 14:03:50) 
Hede hodo, siz dışarıdan takviye olarak keratin almıyor musunuz?

Alıyorsanız, bunu doktora söylediniz mi?
  • saturn  (13.11.23 15:56:19) 
üre susuz kalmaktan kolay etkilenir ama kreatinin o kadar kolay yükselmez. Emin olmak, gözden kaçırmamak için yönlendirmişlerdir dahiliyeye. Dahiliyeci de pek önemli olmadığını düşanmüş demek. Onca para verip ilgi görmemek rahatsız etmiş sizi anlaşılan


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (13.11.23 16:25:25) 
bol su içip 1 hafta sonra kontrol tahlil yaptırın
yapılmadıysa üriner usg yaptırın. değerlerde düzelme varsa onlar haklı yoksa araştırılması gerekir

ek olarak ailede diyalize giren ya da böbrek hastalığı öyküsü olan kimse var mı?
  • SPQR  (13.11.23 21:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.