[]

Kış lastiği önerisi 195/55/16

Şu an continental allseasoncontact 3pmsf (yani all season değil all weather) var.
Şu an dagda yasiyorum, yani kar olacak. Ama herkesin dediği o kadar büyütmeye gerek yok. Yolları falan belediye açıyor yani. Eskisi kadar yağmıyor diyorlar zaten küresel ısınma sebebiyle, baya olmus ciddi kar yağali.
Civili lastik falan demeyin yani kutuplarda yaşamıyorum.
Yollar böyle;
hizliresim.com
hizliresim.com
15 dk böyle yollar sonra çevreyolu zaten.

Neyse kış lastiği alayim dedim ama resmen kafa karışıklığı. Biri karda iyi kuru yolda kötü. Biri karda eh, islakta çok iyi. Birinin fiyati iyi ama çabuk yipraniyor. Diğeri iyi ama fiyati en pahalisi.
Sürekli karda olmayacagim yani. Bazen daha güneye seyahat etmek gerekecek e oralar daha sicak ki geçen sene noelde bildiğiniz öğlen terasta yemek yedik yani öyle sıcaktı.

Ne alsak? Bir de her testin sonucu da farklı...
Michelin alpin 6 var. En pahalisi
Sonra good year ultragrip 9+ var. Ucuz.
Hankook winter i*cept var; karda kışta iyi ama geri kalaninda meh. Ucuz.
Dunlop winter sport 5; kisda meh, genel olarak iyi. Fiyat iyi.
Continental winter contact ts 870. Fiyati Michelin ile ayni ama testlerde hep daha kötü.
Misal blizzak; çok iyi testleri gördüm. Sonra kullanici yorumları resmen felaket.

Bu arada elimde 2019 primacy 2ler var. 10k km yapmistim. Yazın onlari takacağım 1-2 sene kafam rahat götürürler hiçbir sıkıntıları yok.

 
saydiklarin arasindan michelin, hankook ve continental olabilir. ben olsam isimi sansa birakmayip zincir takip sokmeyi ogrenirim o yollarda. belediye onceligi o yollara vermiyordur, eskisi kadar kar yagmasa da bastirdigi anda da yolda kalmak istemem. ayrica buzlanmaya karsi cok dikkatli olmak gerek o yollarda.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (13.11.23 12:30:50) 
bridgestone blizzak lm005
ya da continental wintercontact ts870
bu ikisinden şaşma. blizzak lm005 kullanıyorum. 20 cm taze karda bile rahat gitti söylim.
  • jelly bear  (13.11.23 12:39:59 ~ 12:40:07) 
@duyulmasi; buranin kendi belediyesi var. Belediye ile aramdaki mesafe 2km. Etrafimda zincir kullanan insan sayısı sıfır. Çoğu 15 yıldır falan burada yaşıyor. Zaten acayip olsa evden calisirim uğraşmam o kadar. En son "ne yagdi be" dedikleri bundan 3 sene önce. Onu da son 10 yılda hiç görmemişler.

@jelly; abi lm005 yemin ediyorum kullanicilarin bir küfür etmediği kalmis yani anlayamadim. Çok kötü yorumlar.
  • logisticsmanager  (13.11.23 12:45:28) 
lastik olcunuz benden farkli (215 50 r18) ancak ben blizzak lm005 aldim, gecen sene zincirli arabalar bile yolda kalirken uludag yolunda, cok rahat gittim. hem kuruda hem islakta hem karda mukemmel bir deneyim sagladi. burada tabi belli faktorler var:
1. lastigi yeni aldigim icin performansi yuksekti.
2. lastigi en en gec mart sonunda cikarmaniz gerekiyor, sicaklarda lastik eriyor ve ozelligini kaybediyor.
3. bazi lastikler buzda mukemmelken kuruda kotu olabiliyor ancak saydigin lastiklerin hepsi cogu alanda iyi. michelin ve good year cok pahali olabilir, ben blizzak tercih ederdim. fiyat farki cok yoksa, arabanizin spesifik testine bakin, her araba icin farkli lastik oneriliyor.
  • monicapp  (13.11.23 12:52:15) 
@monicap; benim ölçülere göre test yok malesef :/
R16 için baktim adac misal; dunlop sonra michelin demiş.
Bazılarında Continental önde bazılarında michelin bazılarında blizzak. Vallaha bu kadar zor olmamali ya bu sorunun cevabi =d

Bu arada mart ayindan sonra kullanmam zaten. Elimde 1 set yaz var.
  • logisticsmanager  (13.11.23 13:10:18) 
sen beni dinle yorumlara bakma. ben alırken de yorumlar ve incelemeler aşırı iyiydi. kötü yorum görmedim.
karda bile gittim kaymadı yani araba. ki kar lastiği değil bu sonuçta.

  • jelly bear  (13.11.23 14:43:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.