[]

Sizce din degistiren yada farkli dine gecen birisini insanlar bilmeli mi?

Merak ettigim su mesela siz budist oldunuz bunu icinizdemi yasamalisiniz yoksa yeri gelince ben budistim mi demelisiniz. Yasanilan ortamin musaitsizligide hesaba katilabilir. Kimseye soylemedende bu sekil yasanir mi

Lutfen arti eksi sekliyle yorum yaparsaniz sevinirim


 
Bunu sınıflandırmak sizce de biraz anlamsız değil mi?

Yani din değiştiren birinin üstünde reklam panosu gibi ben şu dine geçtim diye ortalıkta dolaşması pek tabi ki anlamsız bir hareket olur.

Diğer taraftan özellikle gizlemeye çalışması da çeşitli sorunlara işaret ediyor olabilir. Mahalle baskısından mı çekiniyor? Yaptığı şeyi henüz kanıksayamamış mı? Yoksa böyle tercih ettiği için mi bunu yapıyor bu önemli.

Neticede sağlıklı olan konusu geldiği yerde hangi inanca sahip olduğunuzu ya da bir inancınız olup olmadığını çekinmeden söyleyebiliyor olmanızdır.

Ama izlenmesi gereken bir prosedür yok yani bu konuda.
  • akhenaten  (13.11.23 10:45:56) 
En azından yakın çevren bilsin ki, ölürsen ne şekil gömeceklerini bilsinler.


  • Mirket  (13.11.23 10:51:36) 
Mirket+
onun dışında dini inancı kimsenin bilmesine gerek yok bence de

  • kondansator  (13.11.23 10:56:36) 
genel olarak tepkilerden çekiniliyorsa veya çekinme olmasa bile çok milletin yorumlarıyla uğraşmak istenilmiyorsa bile aileden ve arkadaşlardan yakın 1'er 2'şer kişiye muhakkak söylenmeli bence. bunun ölümü var kalımı var çeşitli özel durumları var yani orada sizin durumunuzu bilen birileri olmalı. onun dışında da çekincen yoksa konusu gelirse söylenir veya konusu gelmese bile paylaşılabilir tabi bu durumda. çekincen varsa insanlardan gerisine söylemesen de çok önemli değil neticede senin için önemli hale geleceği noktada fikrini değiştirip söyleme şansın var hala.


  • pietro crespi  (13.11.23 11:04:04) 
Çevredeki insanların bilmesini isteyebilir, dinini yaymak isteyebilir, sadece samimi olduğu insanlara bilmeden münasebetsizlik yapmasınlar diye söyleyebilir, hak vaki olduğunda nasıl gömülmesi gerektiği konusu sebebiyle söyleyebilir ya da insanların tepkisinden çekindiği için söylemeyebilir... Tek bir doğrusu yok bu işin. Kişi içinden nasıl geliyorsa ona karar vermeli.


  • SiyamkedisiZorro  (13.11.23 13:14:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.