[]

IPhone almaya değer mi?

Şuanda Xiaomi redmi note 8 pro kullanıyorum 3 sene oldu.Telefonla yaptığım şeyler kısıtlı. Sosyal medyayı çok kullanmıyorum. Benim sıkıntım kamerası.
Tatile gidiyoruz güzel bir fotoğraf çekmek istediğimizde leş abi. Yok yani elle tutulur yanı yok. Fakat sırf tatile gidince fotoğraf çekmek için de 30 bin küsür para vermek de ne kadar doğru.(iphone 13 den yukarısına çıkamam)
Haa param olsa alır geçerim o ayrı. Taksitle bölerek ordan burdan ayarlama yaparak alacam alırsam.
Fotoğraf makinesi mi alsam diyorum 10 bin lira civarına, onu da elimizde mi taşıyacağız koca makineyi.
Ayrıca hanım da var. O da bende istereem haaa diyor doğal olarak.
Telefon mu kiralasam ne yapsam tatile giderken..
Siz ne diyorsunuz bu işe?

 
Benzer yoldan geçtim resim Note 9 pro idi telefon benimde 5 senedir kullanıyordum
Normalde aklımda yoktu ama banka taksit yapınca dayanamadım ahshsbms
Şuna kullanıyorum sevdim aslımda
Sadece foto için ise şu Leica özellikli yeni Xiaomi yi de deneyebilirsiniz
  • spacevan  (11.11.23 11:07:21) 
S22 ve üstü Samsunglar da işini görür. Foto için iPhone almaya gerek yok. Apple eko sisteminin faydaları var ama çalışmayan özellikler de var. Mesela Apple Pay kullanamıyorsun, NFC kullanamadığından temassız ödeme yapamazsın ama androidli bi samsung bunu rahatça yapıyor. Çektiğim fotoları atmak veya telefona foto aktarmak konusunda daha basit android. Apple kullandığında bazı şeyler garip gelecek kısacası. Ha şu an ben de iPhone kullanıyorum ama Mac ve AirPods da kullandığında artılarını gördüğüm şeyleri var.


  • Huan8  (11.11.23 11:11:09) 
I phone kamerası üst düzey bir deneyim sunuyor bana kalırsa. Fotoğraf makinesini fotoğraf çekmek istediğiniz her an yanınızda bulunduramazsınız.

Maddi probleminiz yoksa alın geçin. Evde 3-4 tane iphone 4 var hepsi hala taş gibi çalışıyor.
  • bapyemir  (11.11.23 11:17:37) 
-marka fanatikliğimi kesinlikle olmamakla birlikte , uzun kullanım ömrü ve yazılım güncellemesi için kesinlikle iPhone
-apple eko sisteminiz var ise kesinlikle iPhone
-enfilasyonnun halen hızlı bir şekilde artacağını düşünüyorsanız, kesinlikle kaliteli bir telefon
-yok ben normal bir telefon alırım kalan parayı da yatırım ile çoğaltabilirim diyorsanız, işinizi göre orta segment bir telefon alın geçin.
  • Rao  (11.11.23 11:23:09) 
Fotoğraf çekmeden tatil yapıyorum. Kafam mis gibi.


  • deer hunter  (11.11.23 12:23:33) 
Amacınız fotoğraf kalitesiyse iphone 13ten daha iyi seçenekleriniz var benzer fiyatlara:
www.dxomark.com

  • Tam1Hi0n3  (11.11.23 15:29:41) 
iphone alınca ileride satarken de güzel bir değere gidiyor. O açıdan değebilir ama şu an 2 jenerasyon geri, birkaç yıla iyice değeri düşer mi bilemiyorum.(macos ekosistemini hiç söylemiyorum, mac-ipad falan varsa çok kullanışlı oluyor)

amaç sırf kamera ise, Samsung S23 de çok iyi ve en güncel işlemcili model. (4 android versiyonu update garantisi veriyor)

kamera alma. Kamera ucuz bir şey değil ve telefon gibi işleyip iyi hale getiren bir şey değil. 10 bin liraya alacağın kamera kötü olacak.
  • nhk ni youkosu  (11.11.23 16:09:59 ~ 16:12:27) 
S23 al üzmez.


  • sehpa fx350  (11.11.23 22:27:22) 
Deger. Iphone alinir.

Bugun iyi telefona sahip olmak olmazsa olmazlardan. Bankaciliktan, taksi cagirmaya, yemek siparis vermekten, adres bulmaya, belge taramaktan, cocuklarin okul mesajlarina, yol hava durumundan, egzersiz programina kadar her sey telefonda. Iphone hem kaliteli malzemeden yapiliyor, hem de guvenligi adnroide gore daha iyi.

Fotograf onemli. Giden anlar tekrar geri gelmiyor...

Iphone fiyatlarini yuksek buluyorsan, fiyat performance modeli SE modeli var. onu goz onunde bulundurabilirsin.
  • thetruenorthstrongandfree  (11.11.23 23:17:21) 
İphone 11, 12 ve 13 arasında kamera açısından fark yok. Çok iyi kamera farkı 14 pro max ile başlıyor o yüzden bütçenize 12 de uygunsa alabilirsiniz şu an.

Neden iPhone diyorum onu da yazayım; daha önce büyük sözlerle almam dediğim iphonedan sonra net anladım ki iphone piyasası Türkiyede asla ölmüyor. Samsung kullandım yıllarca ama bir süre sonra sıkılıp veya model yükseltmek istediğinizde değeri pek kalmıyor. Kimin kalıyor? iPhonenun :) şu an 11 var elimde, amatör olarak fotoğraf çekimiyle ilgileniyorum ve model yükseltmek istediğim için 7.5k aldığım iphone’u 18 bine satıp üzerine ekleme yaparak 15 alacağım.
  • Kediyi üzdün  (12.11.23 07:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.