[]

Sahibinden Param Güvende'ye güvenemeyen satıcı.

Sahibinden'de Param Güvende ile tablet almak istiyorum. Satıcı arkadaş önce Param Güvende ile açtı ilanı, ben sipariş verdikten sonra da siparişi iptal etti. Sebep olarak da "içime sinmedi bu şekilde, siz siparisi iptal edip tablet yerine farklı bir ürün gönderebilirsiniz bana sonuçta" gibisinden bir şey söyledi. Ben de madem öyle bulunduğum şehirde tanıdığı varsa ona göndermesini, benim de gidip o kişiden elden teslim alabileceğimi söyledim ama malesef bulunduğum yerde tanıdığı da yokmuş (benim de onun şehrinde tanıdığım yok).

Bu vatandaştan bu tableti nasıl alırım ben? Param Güvende sistemi gibi suistimal edilmeye müsait olmayan ama aynı zamanda iki tarafın da karşılıklı güven problemi yaşamayacağı hangi yöntemle yapılır bu iş?


 
sattığı urun ilanda resimli olarak marka model vs belli. geri gonderdiğinizde kargocunun onunde acıp fotograflarla farklı urun oldugunu bildirirse sizin para bloke olur ve satıcıya aktarılır.


  • bluewhale  (10.11.23 22:44:40) 
Param güvende'ye ben de pek güvenmiyorum çünkü alıcıyı kolluyor aslında. O yüzden komple elden teslim yapıyorum. Bu şartlarda iki tarafın da güven problemi yaşamayacağı bir yöntem yok.


  • prole  (10.11.23 22:55:18) 
hocam hiç alengirli işlere girmeyin mesafeli satışın her türlü sıkıntısı olabiliyor akıl almadık yollarla dolandırıcı tipler var.


  • anon1m  (10.11.23 23:28:10) 
1 tl’lik ürün de satsam, param güvende, param bilmem nerde vs gibi sistemlerle satmıyorum.
Geçen eşim evdeki airfry’ı satmış bu sistemle, haberim yoktu, göndermeden iptal ettim. Tamamen dolandırıcı dolu. İstediğin kadar videoya çek, tabletin içindeki kamerayı, çipi vs aldıktan sonra hiç bir şey yapamıyorsunuz. Ya da bire bir aynı ama bozuk ürünü size geri yollarsa sap gibi kalıyorsunuz.

Tek yol, yakınsa gidip elden görerek alın, yakın değilse aynı şehirde bir ilan bekleyin..
  • artci sarsinti  (11.11.23 01:27:58) 
adam haklı. param güvende sadece alıcıya güvence veren bir sistem. geçen hafta hatrı sayılır bir fiyatta ürün sattım ben de. adamla ufak bir pazarlık yaptım ve hemen gönderdi paramı. ben de hemen kargoladım. isimden cisimden az çok belli oluyor kimin ne olduğu. biraz şans işi.

tabii size dolandırıcı demiyorum yanlış anlamayın fakat ürün almak istiyorsanız sizin güvenmenizden başka seçenek yok bence. açıklamayı ürün açıklaması ve bedeli olarak eft yaparsanız yasal olarak tutunacak bir dalınız kalabilir belki.
  • motosiklet burclu adam  (11.11.23 20:52:19 ~ 20:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.