[]

Kötüye gidiyorsun(uz)

Bu gittiğim terapist 4. ve terapist araştırmaktan ve o ilk seans anlatılan şeyleri anlatmaktan yoruldum. Ayrıca vaktim de yok.
Hiçbir terapisti beğenmiyorum, söylediklerinde tutarsız olmaları sinirimi bozuyor, ama sanırım hepsi aynı.
Nasılsa yolumuz terapiste düşmüş ya, biz onlara bir şey yapamayız ya, onlar istedikleri kadar özensiz davranabilirler öyle mi?

Geçen doktor (terapist) "kötüye gidiyorsun" dedi.
Zaten stresim var, doktor bana öyle dedikten önce ve sonra dediği şeyler önemini yitirip her şey silikleşti, bir anlam kalmadı.
Yani çok merak ediyorum bir doktorun böyle demesi hangi mantığa sığar, ne gibi mâkul bir fayda amaçlayabilir doktor "kötüye gidiyorsun" derken?

Derhal doktoru bırakmamı söyleyecek olan arkadaşlar önerebileceği doktor yoksa boş yere bırak vb demesin.
İyi doktorların boş vakti bile olmuyor sanırım. Bir tane doktorun sırasında aylarca bekledim, sıra gelmedi.

edit: Doğrusu ben de kötüye gittiğimin farkındayım. Esas sorun da burada: doktor farkında olmadığım bir şeyden bahsetse keşke. Doktorun bana çeşitli yöntemler sunarak bu gidişatı önlemeyi kolaylaştırmaya çalışması gerekmez mi?
Yoksa herkes bilir kötüye gittiğini. Doktor öneride bulunmuyor, yöntemlerden bahsetmiyor. Sanki "ben bir şey yapamıyorum. sen ne yaparsan yap ama büyük ihtimalle olmayacak" diyor bana. Bakışları ve konuşma şekli böyle sanki..
Böyle hissetmem normal veya faydalı olabilir mi gerçekten?

Önceki doktorumda daha ciddi sorunlar olmuştu.
Başka doktora gitsem de çok fark edeceğini sanmıyorum, üstelik her şeyi baştan anlatmak travmatik bir etki yaptığı gibi başa dönmek anlamına geliyor.
Ne yapabilirim?

 
Öyle söylemesi gerektiği için söylemiştir. Gerekmese söylemezdi. O halde niye kötüye gidiyorum, gidişatı durdurmak için ne yapılabilir diye sorabilirsin.


  • Bir cebinde das kapital  (10.11.23 19:46:38) 
Sizin işinize yarayacak, sorununuzla ilgili (self help books) kitapları bulup okursanız iyi olur. Ama kitapların en iyileri olduğundan emin olun. İyi doktorun sırası gelene kadar onları okursunuz bazı şeyleri çözmeyi deneyebilirsiniz.


  • emirleblebikemir  (10.11.23 20:32:51) 
Gerçek neyse onu söylemiştir. İlk 3 paragrafın tamamen ön yargı dolu. Gittiğin terapistler senin gibi bir sürü vaka görüyor. Psikiyatristler doktor oldukları için daha realisttir ve hemen tanı koymak isterler. Eğer gitmediyseni psikolog deneyin.


  • mikahakkinen  (10.11.23 23:27:32) 
doktor ne derse ne yaparsa doğrudur diyemeyiz arkadaşlar. görüldüğü gibi kötü etkilenmiş bir hasta var burada, söylediği şey yanlış maalesef. bu şekilde yorum yapmaması gerekirdi -ki ne tanı hakkında ne de bütün olarak bizim hakkımızda yorum yapmamak üzere eğitimler alıyorlar ve senden benden farklı bir meslek insanı olarak yapmamalarını beklemek de hakkımız olmalı. hatta çoğu hasta/danışan yorum alamadıkları için terapistleri yetersiz görme eğiliminde, bunun ne kadar zor ve uzmanlık gerektiren bir durum olduğunu kavrayabilseler belki düşünceleri değişirdi.
eski terapistim çok iyidir, önermek isterim lakin doktor değil klinik psikolog.

  • dilhun  (11.11.23 01:14:59) 
hafta 1 seans yapıyorsa 2 haftaya çıkartabilirsin
biraz aksiyon almaya fırsat kalması lazım

hangi şehir?
  • bir soru sorcam  (11.11.23 14:30:06) 
dilhun + 1.

Konunun uzmanı değilim ama doktorun üslubu çok yanlış geldi bana. Her doktor böyle değil, bence doktoru değiştirmelisiniz.
  • medusa  (22.11.23 15:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.