[]

Hangi kahve makinası ve öğütücüsü?

kahve makinası almak istiyorum www.pttavm.com
Delongi EC 685.R modelini, yanında bir de kahve öğütücü almak lazım sanırım ama fiyatlar makinadan pahalıya geliyor. Bu konu da tavsiye verecek kahve guruları var mı?


Nespresso kapsüllü ürünlerine de baktım CREATISTA PRO modeli 21bin tl ye geliyor.

2ye bölündüm desem yalan söylemem. Hem o kadar uğraşır mıyım diyorum(delongi), hem 21bin + yarın kapsül fiyatı ne olur bilinmez ona da 1 paket sigara içer gibi para bağlamak istememem.

Beni girdaptan çıkartacak fikir lazım ahali.

 
Bıçaklı öğütücü alma, hem homojen öğütme olmuyor, hem de temizlemesi eziyet. Ben şundan var www.hepsiburada.com (başka marka ama aynı model) güzel ama bunun da temizlemesi biraz uğraştırıyor. Alınabilir. Bütçeyi hiç zorlamayacaksa el değirmenlerinden alınabilir, fakat onda da öğütme çok iyi olmuyordur diye tahmin ediyorum.


  • malheiros  (10.11.23 16:47:21) 
Öğütücü şu olabilir mi?

www.youtube.com
  • Mirket  (10.11.23 17:16:51) 
@mirket üstadım ben onu matkapla denedim, içimdeki o duyguyu öldürmek istiyorum :)


  • hunharca ben  (10.11.23 17:23:55) 
Özel matkabı da var da hep pahalı hem stoklarda yok :)

kahhve.com
  • Mirket  (10.11.23 17:36:41) 
Delonghi'nin kahve makinesinin değişik bir versiyonu bizde de var. Aynı mantıkla calisiyorlar ama.

Şundan; shop.delonghi.com.tr

2015'ten beri kullanıyoruz Taş gibi hatta bozulsa tam otomatik makine alacağım ama bozulmuyor bir türlü. Kullanımı da öyle çok uğraştirici değil. Yanina da seramik öğütücü almıştık. Bazen kullanıyoruz, bazen direkt taze kavrulmus, öğütülmüş kahveyi az miktarda satin alıyoruz.



Ama 20000 lira üstüne çıkacaksınız tam otomatik espresso makinelerinden alıp geçmek her türlü nespresso'dan daha mantıklı bence.
  • fraise  (10.11.23 18:57:27) 
guru değilim :| şu öğütücüyü kullanıyorum, memnunum. gerçi ben filtre yapıyorum da espresso için kullanan arkadaşım da var aynı modelin siyahını, özenli, dikkatli bir arkadaştır, bir şikayetini duymadım şimdiye kadar:
www.amazon.com.tr

  • gkhncnzdgn  (10.11.23 19:13:44) 
Baharat öğütücü 200-300 lira muhtemelen sinbonun onu kullanıyorum.
Bialettinin moka potunu aldım çok güzel yapıyor.
Süt köpürtücüylede köpüklü süt yapıp karıştırıyorum ve lattemiz hazır
  • kararsızataletfilozofu  (10.11.23 20:36:11) 
resimlink.com

Öğütücü tamam sırada espresso makinesinde.
  • hunharca ben  (10.11.23 21:23:51) 
ec685'i sanirim 4-5 yildir kullaniyorum. bir kere temizlik uyarisi verdi onu hallettim. ucuncu yilinda da contasi parcalandi amazon'dan alip degistirdim. yani cok bir olayi da yok zaten bildigin ev tipi espresso makinesi. sana tavsiyem linkini attigin yerden degil daha fazla vererek amazondan al.

ogutucu tercihin bence olmamis cunku kullaninca goreceksin zaten hazneli ogutuculer ile portafiltreyi doldurmak zulum. ben ilk zamanlar ucuz diye kg79 kullaniyordum dislisiyle oynayarak espresso veriyordu ama bir sure sonra bicaklar birbirine degmeye basladi o yuzden onu arkadasima hediye edip graef cm702 aldim. direkt portafiltreyi dayiyorum orada butonu var zaten ittirdikce cekiyor.

nespresso tavsiye etmem ama otomatik makine dusunebilirsin
  • arakaali  (10.11.23 23:14:00) 
@arakaali evet o linkte ki ürün teşhir ürünüymüş. O yüzden başka yerden alırım. Yarın 11.11 sepetlerde ekli umarım ciddi indirim söz konusu olur diye umuyor ve bekliyorum.

Aslında benim almak üstediğim o da değil yani altına tutuyorum oraya dökülüyor değilde direkt entegre edebileceğim, firesiz bir öğütücü. Lakin onların fiyatları cok yüksek olduğu için böylesi bir ürüne geçmeyi tercih ettim.

Bir kaç elektrikli ev aleti alacağım için bu kısmı düşük bütçeli tutmaya karar verdim. Belki ilerde Sage SCG600 modeli olur aklımda bu model var.
  • hunharca ben  (10.11.23 23:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.