[]

Kolonoskopi hazırlığında Pegdin kullanan oldu mu?

selam. kolonoskopi hazırlık aşamasında bağırsakları temizlemek için Pegdin adında bir toz varmış. sgk karşılamıyor, pahalı bir şey. bunu kullanınca lavmana gerek kalmıyormuş sanırım. bu pegdin'i kullanarak kolonoskopi olanlar var mıdır aramızda? var ise pegdin kullanımına rağmen lavman yapmış mıydınız?




 
3 defa kolonoskopi oldum, doğru hazırlık yapılırsa zaten lavman kullanılmıyor.
Sonuncusunda 2 * X-M DIET COZELTI (250 ML) ve 1 * CITRAFLEET
kullanımı en kolay hazırlık sıvısıydı ikisi de.
  • spankenstein  (10.11.23 17:35:30) 
İki defa kolonoskopi oldum. İkisinde de lavman istedim. İlkinde 4 litreden fazla ilaçlı su içmem gerekiyordu, bitiremedim. İkincide sizin ilaçtan kullandım, temizlenmedi gibi geldi bana. Lavman kesin çözüm. Bağırsak temizlenmemişse tekrar aç kalacaksınız; ki bence kolonoskopinin tek zor tarafı önceki gün yapılan diyet.


  • auroraaurora  (10.11.23 20:31:54) 
Bence yapacak doktor ne veriyorsa onu kullanin ki islem gununde bagirsak temizlenmemisse mahcup olmayin gereksiz yere. Veya bu soruyu da o doktora yoneltebilirsiniz. Diger turlu "benim verdigim hazirligi yapmayip kafana gore is yapmissin" olur.

Son 15 senede 7 defa falan olmusumdur. Acikcasi lavman bir giriyor bir cikiyor hazirlik listesinden ben de anlamadim gercekten gerekli mi degil mi.

Siviyi icmekte ilk donemler ben de zorlandim ama artik cok kolay geliyor. Nefessiz icmen lazim, nefes alirsan agiz kokusunu tadini hissediyor ve orada kayis kopuyor. Tavsiyem bir bardak ilacli suyu nefessiz dikmek, ardindan nefes almadan bir bardak sprite/ice tea/elma suyu/vs dikmek araliksiz ki ilacin tatsizligi sana tekabul edemesin.

Aclik hos degil evet. Ben genelde hazirlik dokumaninda tavsiye edilenden de fazla ac birakiyorum kendimi, son gece temizlik islemi daha rahat ve risksiz gitsin diye.
  • hot potato  (10.11.23 20:50:39 ~ 20:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.