[]

Bu ameliyat konusunda yanlış yolda mıyız?

Yirmilik diş çekimi sırasında dişçi eşimin dilinin bir tarafındaki sinirlere hasar verdi. Dilinin bir tarafında tat ve hissiyat yok ve 2.5 aydır durmaksızın devam eden bir yanma hissi var. Sinir hasarı durumlarında karşılaşılan bir durum bu.

Bu sinirlerin ameliyatı konusunda dünyadaki yöntemleri Türkiye'ye getiren bir hekim var. Aynı zamanda üniversitede hoca. Sanırım vergi kaçırma amacıyla olsa gerek, başka hekimlerin muayenehanesinde muayene yapıyor ve bir hayli yüklü muayene ücretini faturasız/kredi kartsız/bankasız direkt elden alıyor.

Eşimin bu sıkıntısı nedeniyle ameliyat edilmesi gerekiyor. (genel anestezi) Ameliyatın ücretini de yine aynı şekilde elden USD olarak tahsil ediyor. Sorgulayınca "üniversitede hoca olduğu için ameliyat sonrasında verilecek epikrizde ameliyatın yapılacağı hastanedeki hekimin imzasının olacağını öğrendim" Hoca olduğu üniversite de bir hastane üniversitesi bu arada.

Ne kadar korkmalıyız? Bu TR'de sıklıkla karşılaşılan bir durum mu? Prof Dr olan bir hekim, hocalık yaptığı üniversite hastanesi dışında hasta göremez mi? Bu konuda en iyi olduğu kabul edildiği için hekim de değiştirmek istemiyoruz.

 
Fakültede hoca olan bir hekimin dışarıda hasta bakabilmek için muayenehane açması, dolayısıyla vergi mükellefi olması gerekiyor.

Vergi mükellefi olup fatura kesmekten daha kötüsü, muayenehane açan hocanın okuldan aldığı maaşından ciddi bir kesinti yapılıyor. O yüzden adam iz bırakmadan muayene yapmaya çalışıyor.
  • kibritsuyu  (09.11.23 20:28:05) 
rutin uygulama mali açıdan
iyi bir cerrah ise bu kısımlara kafa yormaya gerek yok

  • bir soru sorcam  (09.11.23 22:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.