[]

yurtdışındaki çok ucuz türkiye tatil paketleri hk

bunu görünce tekrar aklıma geldi twitter.com

çok konuşuldu falan ama herkes sallıyor gibi geldi. kimse direkt bu sektörden bildiriyorum olay detay budur diyemiyor herkes sıkıyor. ben ingiltere'deyken de vardı bunlar250-300'e falan. çoğu turizm acentasında da tr ve ispanya başı çekiyordu 450-500'e daha güzeller var.

şimdi attığım linkteki yere baktım antalya 7 gece için 19bin lira gösteriyor ama linkte uçak + otel tl ile 8-9bin lira. geçen sene bir arkadaşım titanic deluxe mü ne oraya gitmişti çinli arkadaşlarım 6 gün kalmışlardı acenta ile uçak dahil 700 sterlin ödemişlerdi ama şimdi bakıyorum tr'de kendim gitmek istesem 1100 sterlin vermem lazım. yani lüks otellerde %50 civarı ucuz yabancıya, yerliye ise ucuz (yine nispeten iyi) oteller 3 kattan pahalı.

şimdi bunu yazarken 2-3 farklı otelcinin gazete röportajını vs araştırıp okudum. hepsi aynı şeyi söylüyor. "yabancılar aylar önceden 90-100€ geceliği olan odaları 20-30€'ya satın alıyor, türk acentalar ise risk almıyor çünkü türkler son dk tatil alıyor, erken almıyor bla bla". yahu şaka mı bu :D benim bilip gördüğüm tüm arkadaşlarım aylar önceden alıyor tatili. koca ülkede, tatil ülkesinde bir acenta bile yok mu tüm tatil bölgesinde önceden 20bin yatak alıp ucuza satabilecek? yani bugün antalyada 20bine tatil seçeneği sunulan birine yabancı gibi birileri gelip 7-8bine sunulsa türkler yıkar yahu oraları. zerre inandırıcı gelmedi bu safsata. not: yabancılar çok harcıyor ondan onları istiyor kısmı tamamen zırva, türklerden fazla harcamıyorlar.

 
keşke içeriden biri yazsa işte. Ben devlet desteği falan var diye düşünüyordum, turizm desteği gibisinden.(ki o da saçma sayılabilir) Yoksa ve sadece serbest piyasa bunu belirliyorsa dediğin gibi Türkiye'de bir acente niye yapamıyor bunu.

Yani diğer bir ihtimal hep duyduğumuz "Türklere göre çok para olduğu için çok şey istiyorlar çok sorun çıkarıyorlar" lafı, ama bize de aynı paradan verseler o kadar sorun olmaz herhalde. Biri uçak dahil 700 verirken öbürü uçaksız 1100 veriyorsa tabii daha çok şey talep eder :D Yani bence bahaneleri eleyince, bir sebepten Türk müşteri istemiyorlar gibi bir sebep çıkıyor ortaya.
  • nhk ni youkosu  (08.11.23 13:25:44) 
fakat bu da açıklamıyor. Yeterli parası olan biri risk alıp bu işe neden girmiyor?

Ben bir yıl önce otelin yarısını diyelim gecelik 30 eurodan kapatayım, sezona kadar ister 100'den satarım, dolmazsa 70'den satarım. Böyle bir ticaret yapılamıyor mu? ETS tur gibi koca şirketler bu riske girmek mi istemiyor?
  • nhk ni youkosu  (08.11.23 15:06:06) 
evet işte ben de @nhk ni youkosu gibi düşünüyorum. demiyorum ki 20 büyük tur şirketi risk alsın. yani tr gibi riski seven girişimcilerin olduğu ülkede nasıl yapılmıyor bu anlamıyorum. üstte uçak+otel 8bin lira olan otele sitesinde 19k isteniyor, tur şirketlerinde de 19k. illa ki bir şirketin belirli yatak kapasitesini alabileceğini düşünürüm ben. sadece antalya'da yatak sayısı 700bin. tüm ege ve akdeniz 1,4 milyon civarı desek yani illaki birileri gider orda 20-30bin yatağı sezonluk alıp reklamlarla satardı yahu. hiç anlamlı gelmiyor.

avrupa gibi tr'de biri öksürse "korkacak" kaçacak yabancılar gelip 100€'luk yatağı 20'den alıp 30-40'a satıyor ama tr'de kimse almıyorsa şaşarım maalesef. sezon belli potansiyel belli, bir senede antalya'ya 12 milyon yabancı 3 milyon yerli geliyorken ertesi sene yerli sayısı 200bine düşecek değil ya. hatta ucuzdan satış yaparsan 5'e bile çıkarırsın. çok ilginç geliyor bana
  • avatar is back  (08.11.23 15:45:23) 
Sizin de dediginiz gibi Turkler son dakika aliyor, cunku ulke bastan sonra belirsizlikler ulkesi. Ekonomi ne olur dolarin durumu, butcesine gore insanlarin tatil yapip yapamayacagi bile belirsiz olabiliyor, is yerindeki durumlar ayri, istenilen tarihte izin alabilmek zor, sonra siyasi olaylar desen ayri bunun secimi oluyor, 2. turu, secimin yenilenmesi falan filan:) Aile, akraba iliskileri de kuvvetli bir toplumuz, kayinconun dugunu, kuzenin nikahi, yegenin sunneti bitmez, yok kurbanla cakisir yok ramazana denk gelir. Turk musteri kafa rahatligiyle erken rezervasyon yapamiyor ki, bir surur parametre var hesaba katacagi. Turk musteriye bel baglamak cazip gelmiyor demekki hotelciye, acentelere. Bir de nhk ni youkosu'nun bahsettigi Turkler cok sey istiyorlar muhabbeti: Turk musteri hakkini arar, sikayet eder, daha fazlasini ister, kendince hatiri sayili para da bayilmis otele arada dil bariyeri de yok. Yabanci ise 1-2 haftalik kazanciyla geliyor zaten hic bir seye yapmasan deniz, gunese tav olup memnun ayriliyor. Her sey dahil sistemini muhtemelen ilk Turkiye'de goruyor, kendini krallar gibi hissediyor.


  • speedy  (08.11.23 18:33:06 ~ 18:38:54) 
odasını 20-30 euroya satan otel bu işten kar ediyor mu? evet ediyor. sana da 100 eurodan satıp kar ediyor. bana da uçak bileti dahil böyle bir fiyat böyle bir hizmet satsalar ben de alırdım. işletme sahipleri yerine vatandaşla empati kurulması lazım. tr'de böyle bir fiyat yok ve hiç olmadı. o yüzden odalar satılırdı satılmazdı muhabbeti saçma. arkadaşın dediği gibi bir acente yok mu trde o otelden 100 oda alıp satacak. işin özü türkleri istemiyorlar. bunun para harcamayla da ilgisi yok. her şey dahil tam pansiyon geliyor zaten bir çoğu.


  • paintov  (08.11.23 20:02:50) 
@nhk ni, e öyle yapılıyor zaten? ya garantiler veriliyor, ya önceden parası ödeniyor vs. bir sürü farklı kontrat modeli var, her işletme kendine göre bir politika belirliyor.


  • selam  (09.11.23 21:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.