[]

Backhand e girişmeden web sayfasında ziyaretçiden mail almak

Şöyle ki bir tanıtım web sayfası hazırladım bir firma için. 3D olarak ürünlerini orada sergiliyorlar. Ürünlerin renk kombinasyonlarını değiştiriyorlar vs.

Fakat firma dedi ki iyi hoş elinize sağlık ama bu seçim kombinasyonlarını "KAYDET VE TEKLİF AL" diyerek bize text olarak yaptığı değişikleri mail attıralım ve biz onlara sonra teklifte bulunalım o kombinasyon için.

Şimdi ben butonu ve formu hazırladım. Kullanıcının mailini, adını soyadını alıyorum, Seçimlerini de ekrana basıyorum. Teklif al dediğinde sanki o yazdığı mailden gitmiş gibi bir mail düşmesi lazım şirketin verdiği mail hesabına.

10 sene önce lise zamanlarında php görürken yapmıştık böyle bir şey ama orada outlook u tetikliyorduk, o açılıyordu.

Şuan o biraz hantalca olur bunu yapan bir hizmet falan varsa adamların mailini o sisteme kayıt edelim module olarak bağlarım veya js tarafından istek atarım. Form action olarak da ekleniyor olabilir.

Bunu en pratik ve en uygun yollu nasıl çözebiliriz?

 
Api bularak


  • Bir cebinde das kapital  (08.11.23 10:44:49) 
tamam da hangi api işte :)

şu tarz bir firma buldum: www.mailgun.com

ama aylık 1000 TL çok ya. bunun daha uygun yollu pratik bir çözümü olmalı.

en kötü şöyle olsun; mail, gönderen kişiden gelmiş gibi olmasın da sabit bir yerden gitsin ama kullanıcını kendi yazdığı maili text olarak gönderelim, yetkili oradan o maile fiyat teklifini gönderir kendisi elle.
  • ananiyimioguz  (08.11.23 10:56:38 ~ 10:57:21) 
ucretsiz api bir yerde limite takilacaktir, bence PHPMailer ile hemen cozersiniz.

github.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (08.11.23 10:58:22) 
sayfayı pure html istediler. html + js kullanıyorum sadece.

php yi nerede ayağa kaldıracağım backhand yok hiç bende :|

ücretli de olur da uygun olması lazım adamlardan tek fiyat isteyeceğim. aylık 1000 çok fazla, satın alıp önümüzdeki 5 yılı garantiye almak için 50-60bin tl para mı isteyeyim, çok fazla.
  • ananiyimioguz  (08.11.23 11:05:22) 
hosting ne kullanacaksiniz? php orada calisiyordur buyuk ihtimalle. siz pure html + js yapin o problem degil, formu post edeceksiniz php mailer sizin icin gerekli seyleri yapacak.

video anlatim: www.youtube.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (08.11.23 11:20:48) 
Evet çok ziyaret edilen bir yer olmayacak. Bu tarz bir ürün ile ilgilenen firmalar sınırlıdır. Kaldı ki olsa bile çok teklif alınacak bir ürün de değil gibime geliyor. En uygunu 150k falan sanırım ürünlerinin.

Şirket içi ses geçirmez kabinler üretiyorlar. Firma bu değil ama şu tarz: www.akustikmimarlik.com

Yalnız sıkıntı şu ki adamların kendi yazılımcıları yok kendi web sitelerini de başka bir yere yaptırmışlar.

Biz sadece 3d görüntüleme ve AR tarafını üstlendik. Bizim yaptığımız kodu kendi sitelerine gömecekler.

Yani adamlar ile kod göndermek dışında bir iletişimimiz yok. Kendi sitelerinde de backhandlik bir iş yok.

Ben kendim şahsi sayfam için guzelhosting kullanıyorum ama onlar ne kullanıyor bilmiyorum.

Diğer firmayla bu konuda iletişime girmek gerekir mi? Bence gerekmeden çözülür ya.

Kendi hostingimde php veya node.js ayağa kaldırırsam olur o zaman dediğiniz gibi sabit bir mail hesabı açarım firmaismioffers@gmail.com diye, oradan firmaya mail atabilirim sanırım?

node js hiç kullanmadım ama js yazıyorum sonuçta kod kolaymış sadece sunucuda nasıl çalıştırılır, oraya nasıl istek atılır onları biraz kurcalamam lazım.

Edit: gmail in kendi apisi yok mudur ya direkt oraya içerik ile birlikte post atsam?
  • ananiyimioguz  (08.11.23 11:48:24 ~ 11:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.