[]

100 kiloluk cam masa almak mantıklı mı?

www.themasie.com

Nihayet salonu yenilemeye karar verdik ve bu cam masayı fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla çok beğeniyordum. Dün dikkatli baktığımda masanın 100 kilo olduğunu farkettim. Daha küçük boyutta olanı 70 kilo civarında ama o da bizim işimizi görmüyor.

Bebeğimiz için tehlikeli olur mu?
Temizlik esnasında zorluk yaşar mıyız? sorularıyla boğuşuyoruz.

100 kilo olduğuna göre stabildir diye düşünüyorum ama karar veremedik.

 
Ben siteye giremiyorum. Ama tahminim temperli cam oldugu icindir. Asil agirlik camdan geliyordur, temperli cam da saglam olur.


  • floydian  (07.11.23 22:50:34) 
Evet, temperli cam. Linke ulaşamayanlar için bir fotoğrafını paylaşıyorum. www.hizliresim.com


  • le petit bonheur  (07.11.23 22:58:49) 
Çok mantıksız. Cam fabrikasında çalıştım. Temperli camlar cam yüzeyine gelen yükler açısından sağlamdır. Cam kenarına gelen yükler açısından sağlam değildir. Camın üstüne çıksan cam kırılmaz ama camın kenarını çarparsan cam patlayabilir.

Taşınırken aldığınıza pişman olursunuz.

100 kg olan bir şey günlük yaşamda kullanışlı değil.

Salondaki masanın yemek için ya da temizlik için koltuğa yakınlaştırılması, uzaklaştırılması önemli.
  • dissendium  (07.11.23 23:03:11) 
Bebeğiniz için tehlikeli olmaz da, ben olsam almam yani, aile işi bir masa değil. Çünkü bebek biraz büyüyünce köşelerine koruyucu takacaksınız, üzerine çıkma diye tembihleyeceksiniz vb. Taşınacak olsanız ve bir köşesinden ufak bir darbe alsa patlar falan.


  • malheiros  (07.11.23 23:07:49) 
Modeli gorunce benim yorumum da olumsuz oldu valla. Ben cam bir cerceve icine oturtulmustur diye dusundum niyeyse, boyle ciplak cam baya riskli diyorum. Sadece tasinma olarak degil, kenarlardan gelecek darbeler acisindan da


  • floydian  (07.11.23 23:09:42) 
youtu.be
bu tür çok video var tabii bunlar temperli olmadığı için mi dağılıyor bilmiyorum. Temperli olan da çatlayıp öyle kalır herhalde.

  • nhk ni youkosu  (07.11.23 23:10:27) 
Hayalim yıkıldı ama iyi ki de sormuşum. Bir de küçük köpeğimiz var evde. Koştururken çarpsa ya da bizim kız ayaklandığında bir şeyler de vursa, aman allah korusun. Gözüm korktu.


  • le petit bonheur  (07.11.23 23:25:35) 
aman aman almayın böyle bir şey ya bebeniz varsa. bizde var birbuçuk yaşında bir minik, öyle deli hareketli falan da değil, normal oynayan eden bir kız çocuğu. kalın ahşap dikdörtgen kocaman ve sivri hatları olmayan bir masamız var, ona bile çarptı mı sıkıntı oluyor. yani bizim masanın bacaklar ahşap, ince değiller, baya kurtarıyor özellikleri ama ona rağmen. hele bunun kenarları amann düşünemiyorum. boy büyüdükçe o sivri köşeler falan. masanın üstünde durduğu ayaklara yandan koşarak girse kafa göz yarar allah korusun. herkes yazmış bir şeyler ama ben bu yönüne iyice vurgu yapmak isterim. normal ahşap köşelere bile çocuk kafayı vurunca bişey olmasın diye sünger döşeniyor öyle düşünün, bu hiç olmaz.


  • nimberjack  (08.11.23 00:11:17 ~ 00:11:51) 
nhk ni youkosu arkadaşın attığı videodaki cam temperli cam. Temperli camın özelliklerinden biri kırıldığında çok küçük parçalara ayrılır ve yaralanma/ölüm riskini azaltır. Camda temper olmadığında cam büyük parçalar hâlinde kırılır ve çok keskin, sivri parçalar ortaya çıkar. Bu da yaralanma, ölüm riskini artırır.

Temperli olduğu için cam çok küçük parçalar hâlinde dağılıyor. Bu aslında istenen bir şey ve temper işleminin doğru yapıldığının bir göstergesi.
  • dissendium  (08.11.23 00:38:06) 
biz eşyalı bir evde kalmıştık. aynı böyle bir masa vardı. itsen itilmiyor, çeksen çekilmiyor. üstündeki en ufak parmak izi belli oluyor.
deli işi kısaca.
hele evde çocuk da varsa bela aramayın.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (08.11.23 01:08:21) 
Diğer arkadaşlara katılıyorum. İlaveten o cam yüzey öyle leke gösterir ki inanamazsınız. Parmak izleri vs. sanki hiç silinmemiş gibi duruyor. Şirkette cam masam vardı, ilk fırsatta değiştirdim.


  • SiyamkedisiZorro  (08.11.23 08:24:38) 
ilkokul anımı anlatayım. kırtasiyeye gitmiştim ve nedensiz bi şekilde kolumu sallıyordum. kırtasiyenin tezgahı da bu şekilde camdı ve parmağım tezgaha çarptı. önce anlamadım ama sonra çarpan yeri parmağımla bi ayırdım ki kemiğim görünüyor neredeyse. anlık bi öbür tarafa gittim geldim.

bence çirkin onu geçiyorum da evde bebek ve köpek varsa çok yanlış bi tercih olur.
  • elorelia  (08.11.23 08:46:58) 
evimde eskiden kalma sehpalar, masa, mutfak masası hepsi cam. Çıldırıyorum iğrençliğinden ve kullanışsızlığından. Az önce yemek yerken bıçak düştü bütün apartman ayaklanırız öyle bi ses. Iz leke yaslanirken kaygilanma vs ne bela varsa mevcut bu urunde


  • mess  (08.11.23 18:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.