[]

Ev sahibim ara bulucuya gidecegim diyor

2.5 yildir oturuyorum. Kiram 1 gun bile aksamadi. Ilk sene tufe oraninda, 2. Sene tufenin dahi ustunde zam yapildi. Aradi kira dusuk kaldi ara bulucuyua gitmeyi dusunuyorum dedi, ben de hemen gidin deyip kapattim. Tabii arada birkac kelam daha etti iste ikimiz de zararli cikariz bosuna masraf orta yol bulalim falan diye. Diyelim ki olta atmadi da cidden gitti, yapmam gereken bir sey var mi?




 
yapman gereken bir şey yok. ordan bir şey çıkmaz. yasaya aykırı bi durum yok.


  • jelly bear  (07.11.23 22:19:43 ~ 22:19:48) 
gitsin. yanlış yaptığınız bir şey yok. avukata danışırsanız daha faydalı olur


  • paintov  (07.11.23 22:55:55) 
ev sahibinin istediği şey yasalara aykırı. kime giderse gitsin bir şey elde edemez. duymuş bir yerlerden, ya tutarsa diye sizi avlamaya çalışıyor.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (07.11.23 23:01:34) 
Yolluk verseydiniz, yolunuz açık olsun diyeydiniz. Ne için gidecekmis merak ettim =d

Yapmaniz gerekeni yapmissiniz, mutlu olmuyorsa satsin evi.
  • logisticsmanager  (08.11.23 00:09:12) 
bence anlaş. belli ki kira ücretinden memnun değil. uzun yıllar sorun yaşamadan oturabileceğini düşünüyor musun? kısa vadede bir şey yapamaz ama 2 yıl içinde yapar yasal olarak da. ekşi'de yazanlara bakma. herkes asıp kesiyor orada.


  • hknty  (08.11.23 00:48:46) 
5 yıldan önce kira güncelleme diye bir hakkı yok. atıp tutmak meselesi değil yasa var hukuk var o yüzden hiçbir şey yapamaz.


  • gencfb  (08.11.23 10:04:19) 
Ara bulucu, öyle her an gidebileceğiniz bir şey değil. Bazen insanlar ego yapıyor veya karşısındaki anlamıyor, güvenmiyor. Eften püften meselelerle mahkemeye gitmesinler, işler daha çabuk çözülsün diye, kira davalarına ara buluculuk eklendi. Ara bulucu, bir çeşit hakemlik yapıp, sizi uzlaştırmaya çalışıyor.

Ev sahibiniz ara bulucuya gidemez ama aranız bozulursa da evde rahat edemezsiniz. Kendinizi onunda yerine koyarak, makul isteklerini karşılamaya çalışın. Çevre evlerde kira 20-25 bin olmuşken, siz 3-4 bin TL'ye oturup, bir de %25 zam yaparım derseniz sıkıntı.

Ancak ev sahibi mantıksız davranıyorsa, konuşarak iknaya çalışın. Siz eski kiracısınız, her zaman çevreye uymanız şart değil. Bence şu aralar en uygun artış oranı, maaşınızın geçen seneye göre artış oranını bulun. "Ben %100 zam almışım, %100 artış yapayım" deyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (08.11.23 11:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.