[]

Bakıcı Site/Ajans Önerisi

Selamlar,
Bebeğime bakıcı arıyorum. Sağa sola, eşe dosta, dört bir yana haber saldım - dönüş yok. Birkaç bakıcı sitesine ilan açtım hepsi para istiyor, versem bulacaklar mı birini güvenemiyorum. Ajanslar ateş pahası, hadi güvenilir olsa vereyim ama emin olamıyorum.

Sorum şu ki, bebeğinize nasıl bakıcı buldunuz? Önerdiğiniz siteler, ajanslar vs varsa paylaşabilirseniz bir yeni bir ananın duasını alırsınız. Şimdiden çok teşekkürler.

İş ilanı değildir, daha önce aynı süreçten geçmiş anne -baba önerilerine talibim. İstanbul için soruyorum.

 
bakıcı bulmadım ama nerden bulabilirim diye bir okul öncesi öğretmenine sormuştum. benim önceliğim çocuk eğitimi olmasıydı, o yüzden böyle bir bölümü bulunan kız meslek liselerine gidersem mezunlarına yönlendirebileceklerini söyledi, bunun dışında ismek, halk eğitim gibi yerlere sorarsam mezun olanlara ulaşabileceğimi söylemişti. bir de arkadaşım sahibinden'de ilan vermişti şansına çocuk eğitimi olan biri dönüş yapmıştı ona da.


  • pide  (07.11.23 21:15:59) 
pide'nin söylediği gibi sahibinden'e ilan verenler var. oturduğunuz bölgelerde kadınların-annelerin facebook grupları var mı ona bir bakın. dayanışma dönüyor. düşük ihtimaldi ama ben çok tesadüfen anne grubu da olmayan bir facebook grubundan bulmuştum. aynı şekilde whatsapp grupları da var, doğrudan bakıcı bulmaya yönelik olanlar da oluyor, ya da anneler arası fikir-bilgi alışverişi için kurulu olanlar var.

şuradan başlayabilirsiniz; totilipotili diye bir instagram girişiminin başlattığı whatsapp grupları var. gruplar gönüllü anneler adminliğinde ilerliyor. istanbul'da birçok ilçe için grup var. ilçenize yakın birden fazla gruba da ulaşabilirsiniz. gönüllü anneye instagram'dan whatsapp grubuna katılmak istediğinizi yazıyorsunuz, o sizi gruba ekliyor. linki paylaşayım, her şeyi yazmışlar zaten, siz oradan bakın isterseniz.

docs.google.com

benim deneyimlediğim kadarıyla gruplarda yuva tavsiyesinden bakıcı/gündelikçi arayışına (aynı zamanda güncel fiyatlara), çocuk (ya da büyük) doktoru tavsiyesinden bebek ürünü/eşyası tavsiyelerine kadar bir sürü şey yazıyor insanlar. sonuçta aynı bölgede yaşayan, benzer durumlarda olan insanlar bir şekil birarada fikir alışverişindeler. birçok soru cevaplanıyor. hatta anneler parklarda çocuklara bakan sorunlu bakıcı görürlerse gelip yazıyorlar, şöyle şöyle bir olay gördüm diye, haberi olsun ailelerin diye. bu gruplarda bakıcı arayışınızı sorabilirsiniz, güvenilir ajans/aracı sorabilirsiniz. belki başka gruplara da sizi yönlendirirler.

tabii ki tüm bunların güvenilirliği her türlü tartışmaya açıktır ama bence her yerin ve her şeyin güvenilirliği tartışmaya açık :) o kısmını tartmak size kalacak günün sonunda.

unutmadan; sağlıkla büyütün bebeğinizi, dilerim her zaman her şey gönlünüze göre olsun.
  • nimberjack  (08.11.23 00:31:02 ~ 00:37:28) 
Ninberjack çok iyi öneriler vermiş. İlaveten ben de bir arkadaşınızın memnun kaldığı bakıcının tanıdığı var mı, sorun derim. Bakıcılar da kendi aralarında bir network oluşturuyorlar.


  • SiyamkedisiZorro  (08.11.23 08:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.