[]

muhtar adaylığı

diyelim ki maaşın büyük kısmını bağışa ayırdık
her ay 1000 halk ekmek
4000 bedava poşet
1000 liralık ilaç katkı payı
vb. vs.
yani esnaf üzerinden halka ulaşıp reklam yapmak şeklinde

öncelikle böyle bir promosyona ysk karışabilir mi
2.si sizce halk nezdinde karşılık bulur mu :)

yani hiç kimsenin tanımadığı biri seçimden 1 ay önce para yakıp muhtar adayımım
bunlar da muhtarlık anlayışım şeklinde yazılı reklam yapacak iş yerlerinde

ve sonrasında da her ay devam ettirecek

yani burada yüz yüze iletişim vs. yok, seçmen sadece esnafta muhtar ismine aşina olup ssandıkta mühür basması beklentisi var

 
Partisiz bir makam olmasına karşın uygulamada pek öyle değil muhtarlık. Parti ilçe örgütlerinden destekledikleri adaylara dair sms falan geliyor. Bu da ihtiyaç sahibi insanların devlet yardımlarına ulaşması için ilk aşama aşama olan kişileri değerli yapıyor.
Yerine göre de çok değişken böyle bir kampanya tabi karşılık bulabilir ancak biraz kendini gösterme de önemli.

  • anon1m  (07.11.23 20:35:44) 
yıllar önce otuzlu yaşlarda birisi seçimden hemen önce elinde bir kutu lokumla kapıya gelmişti. kendini tanıttı, broşürünüve bir kutu lokumu verdi vs.

bulunduğumuz yerde hiçbir adayı tanımıyorduk.diğer gelen adaylar 70-80lik dedelerdi. Lokumcuya oyumuzu verdik, en azından genç dedik.

Trafik cezasını almak için işim düştü r gün. Baktım lokumcu seçilmiş.

Yani o kadar yatırıma gerek yok. Bir kutu lokum da yeter ;)
  • adivar  (07.11.23 21:04:05) 
bir de muhtarlar kendi listesini dağıtıyordu galiba sandıklarda
ysk basmıyor mu acaba aday listesi gibi

  • bir soru sorcam  (08.11.23 08:57:39) 
Muhtarlar kendi ad soyadlarını yazan kağıtları bastırıp sandıklara dağıtıyorlar, ysk basmıyor.

Muhtar olmanın hiç bir numarası yok bu zamanda, tam emekli işi. Emekli olmayan ve bir gelire ihtiyacı olan kişinin yapacağı iş değil.

O mahallede hangi yöre/bölge/ilden fazla insan yaşıyorsa genelde oralı bir muhtar seçilir. Her yerden her türden insanların yaşadığı sonradan kurulmuş mahallelerde zaten bu dediğiniz vaadlerle ilgilenmezler.

Vaadleriniz alt seviye halka göre, o halk da sizi dil köylüsünü/patilisini seçer maalesef.
  • John Bloor  (08.11.23 10:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.