[]

Psikolog- psikiyatristlerin nakit çalışması

Hemen hemen hepsi böyle. Saati 3000 lira. Muhtemelen benden kat kat fazla kazanıyor ama çeyreğim kadar vergi vermiyor. Seni ne ilgilendirir dersen ister istemez olumsuz bir algı oluşuyor bende karşı taraf hakkında, bu da ilişkiyi etkiliyor.

Sizi rahatsız ediyor mu bu? Fatura istemek garip olur mu? Fatura istesem adam bana kurulacak muhtemelen. Yine iş yürümeyecek. Ne yapmak lazım?


 
Fatura istersen +KDV ekleyecek


  • kisa  (07.11.23 14:27:45) 
Fatura istemenizde hiçbir gariplik yok hatta bence her danışan istesin. Eğer küçük ve yeni kurulan bir ofis değilse zaten vergi vermesi gerektiğini biliyordur. O yüzden gönül rahatlığıyla fatura isteyebilirsiniz. İsteyen ilk kişi siz olmazsınız. Terapötik süreci etkiledigini düşünüyorsanız bu konuyu mutlaka seansta da açın. Danışan-terapist arasındaki en önemli şey guvendir. İlişkiniz zarar görmesin.

Bir de gittiğiniz ofis terapistin mi? Eğer onun değilse zaten yüzdelik alıyorlar ve insiyatif ofisin sahibi kişide oluyor. Terapistler pek bir şey yapamıyor bu konuda. KDV konusu vs de eklenebilir tabii. Ama siz yine de konuşun, takilmissiniz bu konuya belli ki.

Ama sandığınız kadar da çok kazanmıyor klinik psikolog ya da psikiyatristler. Bunu da dip not olarak düşmek istedim.
  • fraise  (07.11.23 14:28:29 ~ 14:30:28) 
@kisa,
Bu zaten dünyanın en saçma şeyi. Böyle bir şey dese bir daha gitmem zaten oraya.
@fraise,
Psikiyatristin kendi ofisi. O kadar da çok kazanan biri, emin olabilirsin.
  • sckxyss  (07.11.23 14:31:28) 
Dediğim gibi bu cevabınız bile konunun sizin için önemli olduğunu gösteriyor zaten. O yüzden bir sonraki seansta illa ki konuşmak istediklerinizi size soracaktir, gündem olarak bu konuyu getirin ve konuşun. Size kurulacak bir psikiyatrist ile de süreci devam ettiremezsiniz zaten, ben empatik yaklaşacağıni düşünüyorum.


  • fraise  (07.11.23 14:33:35) 
Benim deneyimlerimde böyle bir şey olmadı zaten para pul meselesi sekreterle vs konuşulur.


  • anon1m  (07.11.23 14:47:34) 
@anon1m
Zaten sekreterle konusuluyor da sekreter illa ki patronuna soyleyecek durumu.

Sizin deneyiminiz ne tam olarak? Fatura istiyorum dediniz, faturanizi mi verdi kdv eklemeden?
  • sckxyss  (07.11.23 14:55:10) 
terapistin yüzüne vergi kaçırmanızdan rahatsızlık duyuyorum bu sebeple sizden soğudum diyebilirsiniz


  • bir soru sorcam  (07.11.23 15:38:51) 
baştan bilgi vermiş miydi size? bilgi vermediyse eksik bilgi vermiş demektir. ama bilgi verdiyse de vermediyse de doğrudan kendisi ile konuşmak terapi süreciniz için en iyisi. hem belki talep etmek ile ilgili geçmişten gelen meseleleriniz vardır onları konuşmuş olursunuz. belki de sadece fatura istiyorsunuzdur :)


  • benim bir gizli bildiğim var  (07.11.23 16:37:38) 
Faturalari mailine yolluyor olabilir.


  • Kittie  (07.11.23 16:45:41) 
Neden garip olsun fatura zaten vermek zorunda hatta bu durumu GİB'e bildirebilirsiniz.


  • doharkoman  (07.11.23 22:25:45) 
Bu beni de rahatsız ediyor. Gittiğim bir jinekolog sadece elden ve nakit ödeme kabul ediyor. Hesaba havaleyi bile kabul etmiyor. Bana göre bu alenen vergi kaçırmak için yapılmış bir hareket.
İlave bir tetkik yaptı ve 50₺ nakitim eksik çıktı, hesaba gönderiyim dedim kabul etmediler, hiç almamayı tercih ediyorlar shdhş

Neden böyle çalışıyorsunuz diye sordum ödemeyi alan personele, bu şekilde paramızın daha bereketli olduğuna inanıyoruz dedi dhfjdşm doktorun başarısını bilmesem, tanımasam şu muhabbet yüzünden asla tekrar gitmem. Dindarlıktan da değil yaptığı şey, amacı gayet net…

Fatura isteyebilirsiniz. Hesaba havale yaparsanız ticari diye seçerek ödeyin.
  • megalomaniac  (07.11.23 22:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.