[]

yatirima yeni baslayan biri icin asla yapilmamasi gereken hatalar

merhaba bankadan hisse senedi, altin ve euro almayi dusunuyorum. bu konuda cok yeniyim. egitime basladim ama uzun surecek. bana asla yapilmamasi gereken yada tam tersi muhakkak yapilmasi gereken seyleri yazar misiniz?

orn,

aksam altin satilmaz.
doviz online bankaciliktan satilmaz.

gibi.

 
iyice uzman olana kadar,


-kesinlikle kredili işlem yapmayın
-başkalarının aklı ile hareket etmeyin yani hisse almayın ve satmayın
-ihtiyacınız olana paranızla girmeyin, alıp satarken vadenizi belirleyin, paranızın tamamıyla girmeyin , ve sepet yapın.
-önce ekonomik ve siyasi hava koklayın, sonra sektör sonra hisse seçimi ,sonrasında giriş ve çıkış fiyatı belirleyin, düşenin dostu olun.
-belirli bir tecrübeye sahip olana kadar kendini ispatlamış fonlardan , fon sepeti yapın. Hisse alım satım işlemlerini sonraki aşamada yapın.
  • Rao  (07.11.23 12:07:25) 
kısa süreli yatırım düşünüyorsan makas kurları nedeniyle bankadan altın,dolar alınmaz.


  • ayseee  (07.11.23 12:10:09) 
uykunu kaçıracak veya seni strese sokacak bir yatırım yapma, çok yıpranırsın.
yatırımda ne zaman girdiğinden ziyade ne kadar kaldığın önemlidir.
hisseleri çeşitlendir, hisse fonları ve yabancı borsaları ve yabancı fonları da düşün, etf..vs gibi, yani kendini bir yerle sınırlama.
değerli madenler zaten döviz cinsinden yatırım demek
tüm komisyon oranlarına bak karşılaştır tabi bankadan yapmak iyi bir fikir değil.
  • tiny penny  (07.11.23 13:57:16) 
- time in market beats the timing in market
- 10 yil boyunca tutmayacaginiz bir hisseye 10dk bile sahip olmayin (trade ve teknik analizden bagimsiz, yatirim dedigin icin)
- bir esya alirken nasil saatlerce arastirma yapiyorsan, ayni ozeni aldigin sirketler icin de gostermelisin.

ilk aklima gelenler
  • bay b  (07.11.23 13:59:20) 
Döviz ve altınin bir yatırım aracı olmadığını öğrenerek başlayabilirsiniz. Yatırım fonu alın ve bu süreçte borsayı ozellikle temel analizi ogrenin. Yaşar Erdinç hocanin boffindeki temel analiz eğitimlerini izleyin yeter. Sonra yapmanız gereken tek şey paranız yüz kat artınca nereye harcayaginiza karar vermek


  • deer hunter  (07.11.23 16:18:27) 
Kesinlikle tüyo almayın. Tüyo alarak yatırım yapılmaz (dünyanın en aptalca şeyi) Saçma sapan gruplara üye olmayın, kulaktan duyduklarınıza inanmayın, YouTube videosu izlemeyin. Medyadan yorum izlemeyin/okumayın. Kısa vadeli yatırım yapmayın.

Şunları yapın: muhasebe eğitimi alın bilanço okumayı öğrenin, Temel muhasebe ve temel iktisat eğitimi alın. İktisat teorileri ile ilgili kitaplar okuyun.
  • doharkoman  (07.11.23 22:52:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.