[]

Şu laptop mu yoksa desktop mı almak daha mantıklı olur?

Selamlar herkese, 2 gün önce normalde hiç aklımda yokken indirimi görünce şu laptoptan alıverdim ufak bir gazla.

www.hepsiburada.com

Henüz ürün gelmedi ama 39k ya aldım. Piyasaya göre 5-10k daha ucuz.

3 ay sonra ödemeye başlama ve +6 taksit ile gelecek. benim elimde nakit olmadığı için güzel bir detay bu.

Normalde şirket bilgisayarı ile idare ediyordum macbook pro ya windows da kurmuştum oyun için :D yetiyordu bana aslında. çok da oyun oynamıyorum ama warzone-lol-witcher falan tadımlık giriyorum, iş görüyor.

Benim eski msi gs60 laptop u (870m vardı onda) hanıma verdim iş yerinde kullanıyor. Onu 2015te falan almıştım o zamandan beri pc almıyorum, ihtiyaç da duymadım.

Fakat şimdi hem yeni çıkan oyunları ve haliyle teknolojiyi deneyemiyorum içim biraz buruk hem de vr gözlük alıp ona uygulama geliştirmeyi düşünüyorum. Sanal ortamlar falan tasarlayayım diyorum unreal engine 5 veya unity ile. Böyle bir pazar var.

Şimdi bunu da göz önünde bulundurursak o aldığım 4070li laptop bana yeter aslında. Biraz da o yüzden alayım dedim. Bir arkadaş bu işi 3070 desktop ile rahat rahat yapıyor çünkü oradan biliyorum.

Fakat insan oğlu aç gözlü bugün itopya com da indirime girmiş bir desktop pc gördüm.

www.itopya.com

rtx4070 desktop 29k olarak duruyor karşımda. ufak bir eklemeyle 33k ya çıkardım kasayı. Üstüne bir de 6 veya 9 taksit eklediğimde 40k ya çıktı bunun da fiyatı biraz saçma oldu ama olsun benim ödediğim rakamla aynı.

şimdi laptop u iptal edip bunu mu alsam diye bir düşünce oluştu. harici monitör ve klavye-mouse falan var zaten elimde direkt takıp kullanıcam.

niye derseniz oyunlardaki test sonuçlarına baktım, %50 falan fps farkı var laptop rtx4070 ile desktop rtx4070 arasında. Kaldı ki o aldığım msi laptopta 4070 in en az watt değerli versiyonu kullanılmış. yani aslında rtx 3080 laptop gpu performansında çalışıyor. Bunu da düşünürsek fark açılır.

güncel oyunlarda hepsini yüksek ayarda bu saydıklarımın hepsi açıyor ama %50 fark beni yıl geçtikte daha da kurtarabilir ayrıca yetmedi diyelim kasaya ileride 5070 takar devam ederim misal.

şimdi teknik olarak dekstop un daha iyi olduğu konusunda hem fikiriz sanırım.

fakat benim bu soruyu sormamın asıl nedeni şu, ben aslında desktoptan nefret eden bir insanım. 2008den beri desktop kullanmıyorum. Gerekirse biraz daha performanssız olsun ama çantamda taşıyayım, tatile, köye, arkadaşların yanına vs. götüreyim benim için daha iyi kafasındayım. veya kafam esti götüreyim hemen tv ye bağlayım diyebiliyorum rahatlıkla.

hal böyle olunca mobility tarafı yine ağır basıyor. ama gel gelelim son zamanlarda evden çalışıyorum zaten. büyük ihtimalle de öyle devam eder. çoğunlukla da normal işler için şirket laptopunu kullanıyorum. Oyun ve freelance işler için de sabit olsun ne olacak.. gideyim desktop alayım desem yılda 1 kere bile alıp götürmem gereken bir durum olursa üzülür müyüm bilemiyorum biraz fikre ihtiyacım var. Mesela o oyun ve sanallaştırma ile uğraşan arkadaşların ofisi sabit. Bir sorun olduğunda laptopu sırtıma atıp yanlarına gidebilirim, birlikte bakabiliriz.

 
Sizin odak noktanız oyunların çalışıp çalışmaması olmamalı bence. Her iki bilgisayar da yeterli. Zaten çalışırken uzun saatler oyun oynamak zor oluyor.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama 27-35 gibi bir aralıktaysanız bizim dönemimizde mobil bilgisayar = laptop'tu. Artık böyle değil artık mobil bilgisayar = telefon.

Evnizde güçlü bir desktop bulunması bence her halükarda daha faydalı. İş bilgisayarınız var zaten, telefonu da geri kalan her şey için kullanabilirsiniz. Kırk yılda bir bir misafirliğe giderseniz bir şey izlemek için netflix'i tv'ye yansıtmanız kafi. Başka bir şey için de ben olsam onu da yapmayıvereyim derim şahsen.

İnsan genel olarak 40 yılda bir yapacağı şeyler için yıllarca düzenli yapacağı kesin şeylerden feragat edebiliyor nedense.

Zararsızca iade edip desktopa geçme şansım olsa sizin durumunuzda ben böyle yapardım.
  • akhenaten  (07.11.23 10:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.