[]

Macbook şarj limiter?

Macos a alışmaya çalışan biriyim. Şimdi malumunuz her türlü laptop u devamlı prize takılı kullanmak pil sağlığını olumsuz etkiliyor. Fakat bende ortak prize bir de ikinci monitor bağlı olduğu için devamlı prizde kullanmalıyım. Soru şu, pil sağlığı için Al Dente gibi belirli yüzdeden sonra şarjı durduran uygulamalar kullanmam macbook a bir zarar verir mi? Veya hiç yüklemeyeyim; macos yapay zekası devamlı elektrikle kullanıldığını görüp şarjı % 80 de sabitler mi? (iyileştirilmiş pil şarjı aktifken)




 
Hiç kasma ya. 12-13 yıldır macbook kullanıcısıyım. Şu anki macbook'um 6. yılında ve pil sağlığını zerre kadar önemsemedim. Hâlâ şarjsız 4-5 saat idare ediyor. En kötü ihtimalle 2-3 bin lira verip bataryayı değiştirirsin. Uğraştığın zahmete değmez.


  • amortisman  (07.11.23 01:27:14) 
Dolaylı yanıt.

Çok az (gerçekten çok az) cycle ile sürekli şarjda kullanılan macbook pro bataryası 5-6 sene sonra şişti.

İnanılmaz dikkatli kullanılmış makul cycle edilmiş macbook pro bataryası 5-6 sene sonra şişti.

İnanılmaz dikkatsiz kullanılmış yapılmaması gereken her şey yapılmış macbook pro bataryası 5-6 yılda şişti.

Yaşandı bu, bu kişilerden biri benim diğerleri de çevremdeki insanlar. Demek ki o kadar da şeyetmeden normal senaryonuzda çok annesini gözyaşı içinde bırakmadan kullanın derim ben kendinizi de strese sokmadan.
  • hedep  (07.11.23 01:27:54) 
%80'e sabitlemiyor, bazen kullanımına göre "sabah 7'ye kadar dolacak şimdilik durdurdum" falan diyor ama biz seçemiyoruz onu.

Ben de tüm gün kullandığım için genelde şarjda tutuyorum, arada bir %10'lara düşürüp tekrar fulle yeter.

MBP 14" 2021 - 145 cycle - %97

daha önce bi Air M1 vardı, onunki 100 cycle olmadan %92'lere düşmüştü. Aynı şekilde kullanıyorum biraz batarya kapasitesi veya malzemesiyle de ilgili belki. Şans faktörü bile olabilir ha, çok dikkat edip batarya ömrünü düşüren ama hiç dikkat etmeyip yüksek tutan kişiler gördüm. Takmamak lazım.
  • nhk ni youkosu  (07.11.23 02:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.