[]

İşten ayrılma / iş arama izni ücreti

Merhaba

23 ekim itibari ile işten ayrıldım ayrılmadan önce iş arama iznim olan günlük 2 saati toplu olarak kullanarak 2 hafta erken çıkış yaptım.

insan kaynaklarında çalışan bir arkadaşım bu 2 haftalık iş arama izni ücretinin de ödenmiş olması gerektiğini söylüyor ama bana mantıksız geldi bu konuda bilgisi olan var ise bilgilendirebilir mi

 
Erken çıkış diye bir şey kanunda yok. Ya tüm sürenin dolmasını bekleyip öyle ayrılacaktınız ya da tamamının ücretini alacaktınız. Arkadaşınız buna binaen diyor olmalı. Ama siz işverenle aranızda böyle anlaşmışsınız itirazınız olmadığı sürece bu da geçerli olur


  • cambalkon  (06.11.23 21:30:37) 
sorduğun soruyu tam anlamamakla birlikte günlük 2 saat sana verilen yasal hak. ister işten resmen ayrılacağın tarihine kadar her gün işe gider 2 saat erken çıkarsın istersen de yaptığın gibi o saatleri toplu kullanıp 2 hafta -veya ne kadar zaman oluyorsa o kadar- hiç işe gitmezsin bunun bir önemi yok. sonuç olarak sen o süre sonuna kadar o şirketin çalışanısın ve çalışan olarak işverenin de sana maaşını ödemeli. patronla konuşup anlaştıktan sonra farklı çözümler de mümkün tabi ama anladığım kadarıyla sen 2 haftalık paranı bırakarak çıkmışsın. bunu bilerek yapmadıysan gereksiz olmuş.


  • semaforo de medianoche  (07.11.23 01:50:58 ~ 01:52:57) 
sanki arkadaşınız haklı gibi.
o 2 saatler, o işe gitmediğiniz halde, gitmişsiniz gibi ücretlendirilmesi gereken saatler.
15 gün 2'şer saat izninizi kullanarak çalıştığınızı var sayalım. Ayın 1'inde başladınız ve 15'i ilişik keseceksiniz. 15'i dahil ücretlendirilirsiniz. Topluca sonda kullanayım derseniz 13'ü dahil dolu dülu çalışır, 2 gün boşa çıkarsınız. Ama yine 15'inde işten çıkış yapardınız.
Tabii, işverenin bu şartlarda biriktirip sohda topluca kullanmanız işine gelir gelmez mi ona göre işin pratiği değişir. O da 'topluca vereyim, 3-5gün az prim yatırırım' diye bir beklentiye girmiş olabilir.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (07.11.23 08:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.