[]

israil malı olduğu iddia edilen markaların boykotu

basında sosyal medyada her yerde yüzlerce marka israil malı veya israil'e destek verdiği iddiasıyla hedef gösteriliyor. birçoğu yerelleşmiş olan bu ürünlere yönelik dükkan camlarını kırma mala zarar verme, külhanbeyi kesilip çalışanlara dayılanma, içeriye fare atma gibi bir çok eylem yapılıyor. cips markası gazzeye bomba atıyormuş mesala? kanıt var mı? hiç gerek yok hedef göster gitsin. normal zamanlarda devreye giren "ticari itibarı zedeleme suçu" neden şimdi devreye girmiyor?




 
katliamdan sebep


  • lambırcek  (06.11.23 16:23:16) 
Şu an israili frenleyecek, geri adım atmasını sağlayacak tek şey Dünya kamuoyu tepkisidir. Bu yüzden gösterilen tepkinin hedefi ya da mantığı üzerine pek düşünmemek gerek.

Düşünecek olursak sebze, hububat, bakliyat tohumunda dışa bağımlıyız ve bildiğim kadarıyla bunlar İsrail menşeili. Yani boykota domatesten, ekmekten başlamalıyız.
  • Mirket  (06.11.23 17:25:04) 
İsrail malı denen şeylerin birçoğu İsrail malı değil. Büyük ihtimalle bazılarının kurucusu, CEOsu vs neyse işte o Yahudi o nedenle İsrail malı deniyor. Bir kısmı da muhtemelen komple şehir efsanesi. Mirket'in dediği gibi boykot yapılacaksa domates ekmekten başlamak daha mantıklı zira atıyorum Coca Cola'nın İsrail ile bir ilgisi yok. He deniyorsa ki ABD - İsrail ne fark eder aynı cephede yer alıyorlar. O zaman İngiliz, Fransız, Alman malı da İsrail malı sayılabilir onlar da aynı cephede.


  • evandro roncatto  (06.11.23 17:50:22) 
Ticari itibarı zedeleme, kendine özel bir alanda iki taraflı gerçekleşen bir şey değil burada. Olay daha büyük.
Tanınmış markaların üstünde yahudilerin etkisi tüm dünyada bilinen bir şey.
Hollywood yapımlarında bile etkileri var.

Geçen günler de olan şey ise daha garip.
İsraildeki bazı firmalar Türkiye'de alış veriş yaptıkları bazı yerlerden satın almayı bitiriyorlar.
  • diyecevaplandı  (06.11.23 22:45:06) 
cevaplar için teşekkürler ama demek istediğim şuydu. doğrudan savaşı desteklemedikleri sürece küresel pazarda marka boykotunun anlamsız olduğunu düşünüyorum. örneğin torku adında konya'da kurulmuş bir yerli firma var. bu marka için 2 yıl önce israilli bir gruba satıldı diye haber yapsam veya çikolatasından böcek çıktı diye yalan söylesem avukatları hemen dava açarlar. ancak yabancı bir marka olunca veya burada yerelleşmiş bir markaysa işler değişiyor. gidip camlarını kırabiliyorsun, belki de hiç alakan yokken seni savaş suçlusu ilan edebiliyorlar, türk çalışanlara saldırabiliyorlar.

burada daha çok o ortamda hakim anlayış neyse onun yanında saf tutma, gücünün yettiğine efelenme durumu söz konusu sanırım. ırak'ta milyonlarca müslüman ölürken "abd askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz" "gazzeye gemiyle giderken bana mı sordunuz" diyenleri boykot etmeyip yıllarca destekleyenler israilin saldırılarına "yürüyün askerler ayağınıza taş değmesin" demiş gibi gidip bir kasiyere saldırabiliyor.

şu an insanlar duygusal veya ideolojik bakabiliyor ama bir markanın bayiliğini, distribütörlüğünü veya markayı tamamen satın aldığınızı düşünün o kadar yatırım yapmışsınız istihdam sağlamışsınız ama anında savaş suçlusu ilan ediliyorsunuz. ticaretle alakam yok ama öyle bir işim olsaydı ne yapardım bilmiyorum. örneğin islamcı bir firmaya veya cemaate protesto adı altında terörist haması destekliyor diye havai fişek atabilmek mümkün mü?
  • jepa  (06.11.23 23:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.