[]

Düşük Zeminde Olduğu İçin Sel Giren Otopark - Su geçirmeyen Sürgülü Kapı

Merhaba. Otoparkımızın zemin seviyesi sokaktaki asfalt seviyesinin altında kaldığı için sağanak yağışlarda içeriye sel suyu giriyor.

Mevcuttaki basit sac kapı yerine daha sağlam ve sel suyunu engelleyebilecek sürgülü kapı yapılabilir mi, sağlam olur mu? Farklı görüşlere de açığım.


img.imgyukle.com

 
su geçirmez kapı da olsa açıldığı an su içeri dolar. bence sizin kapı önüne drenaj yapmanız lazım.


  • orient blue  (06.11.23 15:10:17) 
drenaj +1
kapı önüne kapı boyunda drenaj. onun önüne de hafif tümsek yapılmalı ki su taşmasın.

  • jelly bear  (06.11.23 15:16:20) 
Diyelim ki suyun girmesini engelledik, dolan su ne olacak?

Kapı önünde mazgal var mı? Mazgal var da suyun debisine yetmediği için, kapı su geçirmesin de yavaş yavaş su ordan gider diye mi düşündünüz?

Mazgal yoksa önce mazgal mutlaka, kapıya bile gerek kalmaz o zaman.
  • John Bloor  (06.11.23 17:16:20) 
@orient blue
@drenaj
Sokakta diz boyu su oluyor, drenaj o kadar suyu çekmez diye düşünüyorum. Fakat sel suyu 30 dk durduktan sonra kendiliğinden diğer sokağa akıp gidiyor. Yani beni sel suyundan 30 dk koruyacak bir kapı olsa sorunu çözerim diye düşündüm veya daha farklı ne olabilir?

@John Bloo
Bahçede 20 mm çapında bir delik var su sadece orada gidiyor. Sanırım delik yetersiz kalıyor ki sel suyu en az 3 saat bahçede kalıyor. Farklı bir delik daha yapsam suyu aynı gider dışında başka bir yere verebilir miyim? Tek kanalizasyon var.
  • ditu  (06.11.23 20:17:44 ~ 20:17:58) 
Garaj kapısının önüne boydan boya mazgal açıp gideri verebileceğiniz yer var mı?

şöyle bişey ;

img.piri.net
  • John Bloor  (08.11.23 11:05:08 ~ 11:06:02) 
@John

Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Sokak diz boyu su doluyor. Resimdekine benzer drenaj o kadar suyu çekmez diye düşünüyorum ki zaten sel anında yer altından dışarıya doğru baskı olacak, bu tarz mahalleler de alt yapı çok zayıf maalesef.

Kapı sağlam olsa olayı çözecek gibiyiz Z altındaki boşluğu da uzun kum torbaları sıralarım diye düşünüyorum fakat kapı sürgülü olduğu için ne kadar sağlam olacak o konuda emin değilim.
  • ditu  (08.11.23 14:22:13) 
Ben de sürgü konusuna değinecektim, sürgülü bir kapıda yalıtım çok çok zor.

İçeriye bir çukur kazıp, dalgıç pompa koysanız? Kapı tam kapalıyken gerekli engelleri ekletirsiniz demirciye ama aralardan sızan su çukura toplanır, dalgıç ile bertaraf edilir.
  • John Bloor  (08.11.23 14:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.