[]

Biz kiracılar sürekli ev mi değiştireceğiz?

1 yıl dolunca kendim oturucam, çocuğum oturacak deyip çıkartıyorlar.

Adam üstüne olan her şeyi ya satmış ya bi ailesine devretmiş cidden evi yok şuan bu şehirde, ben geçicem oraya diyor.

E iyi de biz de taşınma parası, tadilat, paketleme, yerleştirme, tekrar paketle, sök, tak, bu ne be böyle atalarımız gibi göçebe hayat yaşıyoruz.

Bir taktik maktik yok mu yeni geçeceğimiz yeri daha iyi seçelim.

2 ay sonra taşınıcaz çünkü.

Nakliyat parası, kira, depozito, emlakçı parası, belki kirayı 3 aylık isterler vs. rahat bi 100k girecek yine sanırım.

 
Kiraya zam yap. Bin fazla vereyim de. Ya da yakın bir yerde bul. Yol ücretini azalt. Hanım zengindi. Ev alamıyor musunuz. Kredi çekip ev alın.


  • dissendium  (05.11.23 22:37:36) 
hemen ikna olmayın. evinin olmaması ve "çıkın" demesi çıkmanız için yeterli değil. kiracı olarak tüm sorumluluğunuzu yerine getiriyorsanız siz de çıkmıyorum dersiniz. ev sahibinin o eve geçebilmesi için tahliye davası açması gerekiyor ve eve ihtiyacı olduğu konusunda mahkemenin ikna olması gerekli. yani örneğin ev sahibi size önce kirayı astronomik artır diyorsa ve sonra ben oturacağım diyorsa asıl niyetinin ne olduğunu biliyoruz. aleyhinizde karar çıksa bile dava tarihi, karar vs. diyene kadar zaten 2 sene geçiyor.

tabii bu durumun sorumlusu aslında %25 artış sınırı. normal piyasa şartlarına göre artsa kiralar, maaşlar vs. böyle bir sorun ortaya çıkmazdı. gerçek enflasyon %100'ün üzerinde ama maaş artışları %30, kira artıio %25 olunca hem kiracı hem de ev sahibi mağdur oluyor.
  • Flybutter  (05.11.23 22:44:18) 
@dissendium, dedim zaten 1 yıllık sözleşme yaptık, tahliye için de imza attım, baştan konuşacağız kirayı, ne istiyorsanız onu vereyim dedim. Yok onla illgili değil illa ben geçeceğim diyor.

hanım kendini döndürsün de allah askina... zengin dediğiniz bir ev bir arabası var ev de anca kendi kredisini ödüyor zaten o didimde kaldı.

Nakitimiz de zorlasak 350k çıkar. Evler ve kredi oranları çok yüksek. ev alabileceğimizi sanmıyorum. aracı satmak gerekir. E o zaman da araçsız ne yapacağız.

@Flybutter, adam zaten kirayı elden alıyordu. Ne istiyorsan okeyim dedim rakam söyle dedim, yok ben ondan demiyorum istersen avukattan yazı da hazırlatırım başka evim olmadığına ve orayı kiraya vermeyeceğime, kendim oturacağına dair dedi. Tamam da bizi şimdi taşınmayla yormayın ne istiyorsanız verelim siz çıkın istediğiniz yere dedim, yok ben kendi evime geçeceğim diyor.
  • ananiyimioguz  (05.11.23 22:53:57 ~ 22:56:03) 
Bazı seçenekler,

1- Kiracı olarak haklarınızı iyi bilmek , kanunen kiracı çıkarmak kolay değil. Haklı sebepler olması gerekiyor. Mahkeme süreçleri vs.

2-Daha minimal daha az eşya ile yaşam, gerekirse taşınma sırasında eşyaları 2. ele satıp, diğer şehirde 2.el alıp taşınma maliyetleri düşürülebilir.

3- Küçüğüne -büyüğüne, eskisine - yenisine bakmadan, bütçeniz doğrultusunda gerekirse kredi çekerek ev satın almak.


4- Kiraya ev sahibine memnun edecek kadar bir zam yapıp kafayı rahatlatmak



Bunların içersinde 3. seçenek dışında geçici çözüm .
Bugün ev almıyorsanız yarın git gide bu dahada zorlaşacak, savaş riskleri, mülteciler, inşaat maliyetleri , artan nüfus tüm bunlar ev fiyatları üzerinde inanılmaz baskı oluşturuyor.

Bugünler daha iyi günler, diye düşünüyorum, o nedenle imkanınızı zorlayıp mutlaka bir ev sahibi olun
  • Rao  (05.11.23 22:59:29 ~ 23:01:47) 
Şans faktörü dışında artık baştan konuşmak gerekiyor. Eğer beni bir kaç sene sonra yok kızım almanya'dan dönüyor, yok ebemin oğlu geldi, diğer evimi sattım ben oturacağım diye çıkartmak isterseniz bozuşuruz diye uyarmak lazım. Boş tahliye taahhütnamesi vs imzalamamak gerekiyor.

Ben de kiracıyım ama kalkıp yasal %25 oran arkasına saklanıp ev sahibime de zarar vermem. %100 kira artışına kadar sesimi çıkarmam. Maaşıma daha fazla zam geldi ve beni üzecek rakamlar değil. Şimdi ev değiştireyim desen taşınması, kirası, depozitosu, emlakçı komisyonu derken 100k'lık olursun.
  • kimlanbu  (06.11.23 11:30:18) 
ben ömürlük kiracı arıyorum diyen eski ev sahibim evini sattı, yeni ev sahibi de benim emlakçıyı sıkıştırmalarım sonrası keyfine göre haftalar sonra arayıp ihtar gönderdim evden çıkın dedi. artık baştan konuşmanın da bi geçerliliği yok yani, sattılar mı bitti gitti. benim de evden çıkmam gerekiyor artık, dün bu dediğinizi düşündüm durdum, evden eve dolanıp duracak mıyım, kurulu bir hayatım olmayacak mı hiç? bir yerde seneler içinde kurduğum bağlar ilişkiler sürekli değişecek mi? hiçbir yere evim gibi bakamayacak mıyım vs vs. düşünceler sardı. ev alacak para da yok. üzücü ya. ev almak da hayal, araba da hayal, her şey hayal. hayat zaten parası olanlara güzel artık. nefret ediyorum bu ülkeden.


  • nic cage  (06.11.23 11:42:26) 
valla biz de 2-3 gündür illallah ettik millet kümes gibi eve 10bin istiyor.

dün bir eve girdim sıfır ama banyodaki duşa giriyorsun, tabut kadar bir aralık yapmışlar. sabun düşse eğilip alamazsın.

dün akşam ev sahibi aradı biz kendimiz bir yere çıkalım siz kalın biz vicdan yaptık baya dedi. allah allah dedim çıkın derken niye yapmamıştı acaba?

orası 13-14 eder ama gel 10a anlaşalım dedi. dedim yok 10 a buldum zaten 8 olsun derken 9 a anlaştık şu an üstümüzden büyük bir yük kalktı keyifler yerine geldi yaşlanmıştık valla 2-3 günde.

en yakın fırsatta borçları bitirip oturabileceğimiz bir ev almaya bakıcaz yoksa cidden çekilir dert değil ordan oraya. ev sahipleri %100-200-300 zam yapıyor kafasına göre.

milletin maaşı o kadar artmıyor ki bu kiracıların hali ne olacak bilmiyorum.

gerçi biz de ev sahibiyiz, biz de başkaları 40 a otururken bizim evde 15 e kalmalarını istemeyiz tabi anam değil babam değil. o yüzden tuhaf bir durum
  • ananiyimioguz  (08.11.23 12:21:04 ~ 12:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.