[]

boşanma hk bir soru

merhaba. anlaşmalı olacağı için bu konuya avukatı karıştırmadan kendim nasıl halledebilirim?
adliyeye gidip bizzat başvuru yap dediler ama prosedürü bilmiyorum.

yardımcı olacak olanlara tşk ederim.

 
İnternetten anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşmalı boşanma protokolü bul.
İkisini de doldur. Protokolü ikiniz imzalayın. Dilekçeyi davacı olarak sen imzala. Davalıya eşinin adını yaz.
Dilekçeye ikinizin de nüfus cüzdan fotokopileri ve protokolü ek yap.
Dilekçeyi senin ya da eşinin ikamet kaydının olduğu ilçe adliyesi, aile mahkemesi kalemine teslim ederek harç ücretini yatır.
Verecekleri tarihte ikiniz de mahkeme salonunda hazır olun.
Yanınızda mutlaka ve fotoğraftan alenen size ait olduğu belli olan nüfus cüzdanlarınız olsun.
soracakları soruları uyum içine cevaplayın. Mal paylaşımında bir sorun olmadığın çocuğa kimin bakacacağını protokolde yazdığınızı söyleyin.
Mahkeme sonuna doğru hakim sormazsa bile ikiniz de karara itiraz etmeyeceğinize dair dilekçe vermek istediğinizi söyleyin ki bu sayede harç parasının bi kısmını geri alıp kesinleşmiş boşanmış olarak mahkemeden ayrılabilesiniz.

Tabi en az bir yıl süreyle evli kalmadan anlaşmalı boşanamazsınız.
  • Mirket  (05.11.23 13:20:24 ~ 13:24:46) 
s2.dosya.tc

1 sene dolduysa, eminseniz,

davayı açtıktan sonra mahkeme kalemine çıkıp anlaşmalı olacak, uğraştırmayacağız, erken gün varsa yazabilirsiniz diyebilirsin extradan
  • bir soru sorcam  (05.11.23 14:09:18) 
"Mahkeme sonuna doğru hakim sormazsa bile ikiniz de karara itiraz etmeyeceğinize dair dilekçe vermek istediğinizi söyleyin ki bu sayede harç parasının bi kısmını geri alıp kesinleşmiş boşanmış olarak mahkemeden ayrılabilesiniz."

bu kısım çok önemli 1-2 ay kesinleşme süresinden kurtarır
  • bir soru sorcam  (05.11.23 14:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.