[]

Sıfır İngilizce ile yurtdışı gezisi

Merhaba dostlar, şu ahir ömrümde eşimle bi yurtdışı tatili yapalım diyorum. Bizde İngilizce sıfır,ilk defa çıkacağız başarabilirsek. Fakat tek başımıza havalimaninda pasaport polisiyle nasıl iletişim kuracağız, hadi orayı atlattık, euronun durumu da dikkate alındığında 3-4 gün prag vb bir yerde neye bineceğiz, nasıl gideceğiz diye vakit de kaybedeceğimizi düşündüğümüzde turla gitmek daha mantıklı geliyor.
Şuanda var olan tek şey pasapotlarimiz ve sıfır dil ile biz. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız. Teşekkürler.



 
balkanlardan başlayın gitsin. Belgrad falan ucuz hem uygun bilet bulursunuz az biraz kovalarsınız


  • bepicolombo  (04.11.23 21:35:28) 
hiiç bişey olmaz korkmayın. hangi ülke onu da söyleyin ona göre fikir verelim. istanbula gelen araplar ne türkçe ne arapça biliyor menüden yemeğe bakıp its deyip sipariş veriyorlar. ben londra'dayken arkadaşım gelmişti 3 kelime bilmeyen adam benim 3 katım özgüvenliydi :D şaka yapmıyorum. adam restoran da hesap isterken elini kaldırıp "i will pay" gibi bişeyler diyordu haha. çok iyidi.

hiç çekinmeyin patlatın gidin. şu cümleleri bilin, başka bir şeye gerek yok

"can i have x" ; x = menü, yemek çeşidi vs
"Is there an X nearby?" ; x = otel, restoran, eczane, otopark vs
"how can i get to the x" ; x yine mekansal her şey olabilir.
"How much does this cost" ; ustam bu bize kaç olur

otele girerken "I have a reservation under the name x" ; x senin adın ve "What time is check-in/check-out?" çekin çekaut saati öğrenme.

son olarak havalimanı polisi için de "Here are my passport and travel documents"

hadi eyvallah bu kadar basit. bir de son trick, sorulara kilit cümleyle cevap verin geçin. "How would you like to pay in cash or card?" dediklerinde "card please" deyin geçin.
  • avatar is back  (04.11.23 22:20:41) 
Hiç takılmayın dil olayına çat pat konuşun birşey olmaz.
En kotu çok temel cümleleri yazın bir yere gerekirse kullanın.
Gitmeden iyice şehri araştırın, mümkünse en merkezi yerde otel veya airbnb bakın. Ulaşımı minimuma indirirsiniz. Gezmek için rotalar oluşturun. Nereye gideceğinizi ne yiyeceğinizi, ne içeceğinizi planını yapın, hatta Google mapste sokak görünümlerine bakın.

Turla gitmek belki kolay geliyor ola bilir ama her adımınız tura bağlı olacak. Belki sizin görmek istediğiniz yere tür gitmeyecek bunlarıda hesaba katmak lazım.
  • my fault  (04.11.23 22:37:58) 
en azindan google ceviri uygulamasini kullanmayi ogrenin, sikistiginizda yardimci olur.


  • hot potato  (04.11.23 23:28:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.