[]

Şanzıman yağı ve buji değişimi

Merhaba, 2015 model, henüz 40 bin km'de otomatik vites aracım var. Servis son iki senedir şanzıman yağı ve bujiyi değiştirelim deyip duruyor. Sizce değişme zamanı geldi mi? İnternette 60 bin km de değişir diyor. Yıldan dolayı sorun olur mu sizce?
teşekkürler



 
Araca bağlı da şanzıman yağı için 40 bin çok erken gibi geldi
Eski aracımda 120 binde değişmişti

  • bepicolombo  (04.11.23 11:25:17) 
buji zamana bağlı olarak problem çıkarmaz, ancak yağ için aynı şey söylenemez , araç çalışmasa da hava şartlarından dolayı sürekli ısınıp , soğuyan bir şeyden bahsediyoruz.

Mutlaka değişmesi gerekir diyemeyiz ancak, yıla bağlı olarak değişmesi faydanıza olur.

Eğer yağ ömrünü doldurmuş ise, bu size yakıt tasarrufu ve daha fazla şanzıman kullanım ömrü olarak geri döner.
  • Rao  (04.11.23 11:32:41) 
fiat 3yıl/100bin, vw dsg 6 ileri60bin, 7ileri 80bin, manuel 100bin, aisinler 50bin diye biliyorum vs. markanızın yetkili servisi ise söyledikleri doğrudur, özel servis ise yetkiliden teyit almakta fayda var. Yıldan da sorun olur 3-4 yıl değişim için iyidir.


  • mutlu yillar sana  (04.11.23 11:40:56) 
Servislerin söylediklerine genelde temkinli yaklaşıyorum doğrusu. Ama burada haklılar. Sadece araç km değil böyle hususlarda aradan geçen zamanı da hesaba katmak gerek.
Bence de değiştirin.

Yakın zamanda satmayı aracı düşünüyorsanız satın alacak kişiye baştan söylersiniz kemdisi değiştirir
  • diyecevaplandı  (04.11.23 15:50:16) 
Arabanin kullanma kilavuzunda ne yaziyorsa ona gore bakim yaptiracaksin.


  • thetruenorthstrongandfree  (05.11.23 01:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.