[]

Yılda bir defa zam yapılan hizmet ya da ürün

Hem adil (müşteriyi mağdur etmemek anlamında) hem de satıcı mağdur olmasın diye, nasıl bir şey ölçü alınarak zam yapılmalı?

Yıllık enflasyona mi bakılmalı mesela?

Ürün/hizmet yıl içinde belli periyotlarla satın alınan ve alınacağı sözü verilen bir ürün/hizmet, maliyeti kira vb lojistik maliyetler var sadece.

 
her ay %5 arttığı varsayımı altında %70, her ay %10 arttığı varsayımı altında %300 artırılmalı. son 2 yılda abd doları artışlarına bakılırsa ben %200'lerde bir yerde karar kılar, müşterimin de benim gibi rekabetten kaynaklı zarar etmekte olduğunu düşünerek %190-180'lere çekerdim.


  • Bir cebinde das kapital  (03.11.23 20:32:57) 
Sektörden sektöre değişen bir şey bir durum sanırım.
Yine bir ürünün imalatı için, bir çok girdi söz konusu olacağından maliyetlerinde olabilecek şeyleri önceden kestirmek zor görünüyor.
Ayrıca kesin olan şu ki ürün nakliye ve tedarik zincirindeki halkaları en az düşürmekte lazım.

Yine daha çok müşteriye de daha kısa zamanda ulaşmak gerek.
Alışveriş dediğimiz şeyin bir yanı ekonomi, diğer yanı psikolojiktir. Satıcı/üretici güven kazanırsa, müşterisi ücretsiz reklamını yapar.
  • diyecevaplandı  (03.11.23 20:36:52) 
Adalet konusu derin bir konu fakat bir ürünün fiyat artışı yapılırken maliyet ve kar oranları nispetinde artış yapılır. Fiyat artışları döviz kurundan bağımsızdır


  • doharkoman  (03.11.23 22:09:57) 
Hedef ebitda oranını koruyacak kadar yapılmalı, eğer hedef ebitdayı aynı tutmak istiyorsan.


  • Bruce  (03.11.23 22:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.