[]

gümrük işlemleri ile ilgili bilgi rica ediyorum (alibaba-ithalat-dap)

alibaba üzerinden, 150 euro altı değerde elektronik bir ürün satın alacağım.

satıcı, bana, ürünü UPS EXPRESS ile göndereceğini söyledi. direk adresime mi teslim olacak diye sordum, evet yanıtı aldım.

satıcının bana alibaba üzerinden gönderdiği sözleşmede, ticaret şartları kısmında, DAP yazıyor.

aliexpress üzerinden yapılan alışverişlerde olduğu gibi, gümrük işlemleri tamamlanmış şekilde, adresime teslim edilecek mi bu ürün?

bir de ilave olarak şunu sormak istiyorum:

benim aynı zamanda bir şahıs şirketim var. mevzuata şöyle bir göz gezdirdim. "ticari araştırma faaliyetlerine yönelik ithalatlarda" %30'luk verginin alınmadığı yazıyor. bu şekilde vergi ödememek için ne yapmam gerekiyor?

 
kesinlikle şirket adresine ve ticari olarak almamalısın. bu durumda hem vergiler hem de gümrük müşavirlik ücreti, depolama ücreti gibi bir sürü ek masraf çıkar.

ürünü şahıs olaak ev adresine gönderirlerse ürün gümrüğe girdiğinde ups sana bir mail atacak. o formu doldurup bir vergi ödemesi yapınca adresine teslim edilecek.
  • orpheus  (03.11.23 17:10:56) 
@orpheus;

çok teşekkür ederim yanıt için. o hâlde, mutlaka, şahıs olarak sipariş edeceğim.

ürünün fiyatı 55 dolar, kargo fiyatı ise 58 dolar. yani toplamda 113 dolar tutuyor.

bu meblaya sahip bir ürünün gümrükte takılma ihtimali var mı? eğer takılırsa ne yapmam gerekiyor?
  • istististist  (03.11.23 17:18:46) 
gümrük memurunun insiyatifine bağlı. ama kanun olarak 3 adedin altında ve 150 dolardan düşük ise şahsi olarak değerlendiriliyor.

ups bu ticari derse ısrar edin ve kategori 3 olarak değerlendirilmesini talep edin.
  • orpheus  (03.11.23 18:40:37) 
@orpheus;

çok teşekkür ederim bilgiler için.

eğer gümrük memuru, ticari olduğunda ısrar ederse, o aşamada ne yapmam gerekiyor?
  • istististist  (03.11.23 22:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.