[]

Parasını ödededim ama ortada mal yok!

X firmasında bir mal satın aldım. bana işte bilmem kaç gün içinde üretimden çıkacağını sonra teslim edeceklerini söylediler 5 ay oldu hala ortada bir şey yok.

hepiniz yaşamışsınızdır. fabrikalara ya da dış yerlere üretim yaptırıp sonra kendi logolarını basan firmalarda oluyor bu.

5 ay içinde birçok kez uğrayıp sordum hepsinde müşteri temsilcisi tarafından "2 hafta sonra gelmiş olur 2 hafta sonra gelin" diyerek gönderildim. oyalandılar yani.

yalnız artık sinirlendim. çünkü yalan söylüyorlar ve aptal yerine koyup oyalıyorlar. ortada mal yok. satış yapmışlar resmen.

ya artık kapı pencere indirmeye gidip ciddi sıkıntı yaratıcam orda ama yine de medeni halimi koruyup yasal yollardan ilerlemeyi düşünüyorum son bir sabırla.

1)bu tip hususlarda karşı tarafa en sıkıntı yaratabilecek hukuki yol ne olabilir?

-para iadesinden (5 ay önceki fiyattan) ve malın kendisinden ziyade artık yapılan muameleden bozulmuş durumdayım. karın ağrısı olmak istiyorum.

2) olmayan malı varmış gibi satan ve beni inatla oyalayan müşteri temsilcisine ne gibi yasal haklarım olabilir?

belki de pek bi hakkım yok ama tecrübenize sığınarak yol yordam öğrenmek istedim.

teşekkürler.

 
son kez arayıp tüketici hakem heyetine başvuracağınızı iletin. yine yok derlerse de ikamet ettiğiniz yerdeki kaymakamlığa gidip tüketici hakem heyetine başvurun ödeme vs belgelerle. ödediğiniz ücretin yasal faizi ile iadesini talep edin.


  • faberkastelli  (03.11.23 16:30:19) 
Tüketici Hakem Heyetine belgelerinizle başvurun e devlet üzerinden ya da fiziken sonrasında karar lehinize çıkarsa ilamlı icra takibi yapın.


  • Smithsonian  (03.11.23 16:41:08) 
ödemeyi nasıl yaptın, kredi kartı ise harcama itirazı oluşturup geri alabilirsin.


  • orpheus  (03.11.23 17:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.