[]

Kanada'ya Avrupa aktaramalı giderken transit vize gerekiyor mu?

Selamlar, İstanbul kalkışlı Toronto varışlı bir aktarmalı uçuş direkt gidene göre çok daha ucuz. Ama arada Almanya'da veya Fransa'da aktarma yapıyor. Transit vize almam gerekli mi?




 
Her ulke icin degisebilir, ilgili ulkelerin sayfalarini okumaniz lazim.

Hizlica Fransa icin baktim, diyor ki:

You are travelling from an airport in a country located outside the Schengen Area and staying in the international zone of an airport located in metropolitan France while waiting for your connection to your final destination, which is also located outside the Schengen Area. You must apply for an "A" airport transit visa (ATV) if you hold: An ordinary passport issued by ... Senegal, Sierra Leone, South Sudan, Sudan, Syria or Turkey

france-visas.gouv.fr

Yani Schengen disindan gelip Fransa ustunden Schengen disina giden bir Turk vatandasiysaniz transit vize almaniz lazim. Transit vizeyle havalimaninin uluslararasi aktarma bolgesinde kalabilirsiniz.
  • sertac akin  (03.11.23 15:23:29) 
Avrupa icinde tek aktarma yapiyorsaniz vizeye gerek yok. Yani ist-almanya-kanada, ya da ist-hollanda-kanada gibi durumlarda vize istenmiyor, kanada vizeniz olmasi yeterli.

Avrupa ici 2 aktarmaniz varsa o zaman vize gerekir, ornegin istanbul-frankfurt-londra-kanada, ya da istanbul-muni-fransa-kanada gibi.

abd icin de ayni sey gecerli.
  • taurina  (03.11.23 18:19:11) 
Net cevap: Hayir. 20+ senedir gidip geliyorum.
Allah kurtarsin..

  • cooperr  (03.11.23 18:52:54) 
Bazı havaalanlarında (örneğin italyada var bunlardan), aktarma yaparken uluslararası alandan çıkış yapıp tekrar girmek gerekiyor.


  • kanepeee  (03.11.23 23:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.