[]

günümüzde film izleme yöntemi nedir

ulan eskiden film sinemada vizyona girer, birkaç hafta oynar, vizyondan kalkar, 1-2 ay içinde de video kasedi, vcd'si, dvd'si falan çıkardı. sinemada izlemeyen de gider video kaset kiralar, vcd/dvd alır izlerdi. ne izlemek istesen bulur izlerdin.

şimdi yok anasını satayım. evde tek başına'yı çocuğa izleteyim diyorum yok. karate kid izleteyim diyorum yok. geleceğe dönüş? yok. platformun birinde varsa ona mahkumsun ama illa da üye olmaz lazım. platformlarda yoksa zaten mümkün değil.

yasal yollardan istediğimiz filmi bulup türkçe dublajlı falan izleme şansı yok mu? ulan bunlar vardı. video kasette de vardı, dvd alırdın, dublajlı, altyazılı her türlü seçenekle izleme de vardı. şimdi yok. çocukken izleyip bayıldığım ve oğlumun da bayılacağına emin olduğum şeyler yok. 2024 yılına girerken video kaset mi arayayım, vcd/dvd peşinde mi koşayım artık?

yok mu şöyle tek izlemelik 5-10 lira vereyim, indirip izleyeyim. ya da spotify gibi üye olunacaksa olayım, ama ne istersem de bulayım. bu adamı dinlemek için spotify'a üye ol, ama öteki yok, onu dinlemek için de mpotify'a üye ol demesin.

1994 yılında yaptığım şeyi 2024 yılında yapamıyor olmayayım.

 
var online platformlarda yoksa kiralayabiliyorsun. appleda çoğu film var.


  • jelly bear  (03.11.23 09:34:34) 
google playden de satın alabiliyor/kirayabiliyorsunuz.

play.google.com
  • inheritance  (03.11.23 10:09:50) 
1. yasal olmayan yöntemleri burada sormak da cevap vermek de yasak. (verdiğiniz cevabınızı sildim, nedenini buradan yazıyorum).

2. türkçe dublajlı arıyorum. o yöntemlerde türkçe dublaj yok. 1994 yılında türkçe dublajlı video kaset izlerken, 30 yıl sonra türkçe dublajlı film izleyemiyor olmamamız lazım. vhs kaset kiralamak ne kadar yasaldı bilmiyorum ama en azından stüdyo ortamında dublaj yapılıp yasal olarak kasede basılmış film kopyaları mevcuttu. şu anda böyle bir şey yok. nerede bu dublajlı filmler, hakları kimin elinde, niye izleyemiyoruz?
  • kibritsuyu  (03.11.23 11:58:37 ~ 11:59:26) 
Her şirketin hak sahibinin bağlı bulunduğu film haklarını sattığı/kiraladığı ayrı ayrı platformlar var tv kanalları var bazı yapımlar bunların kütüphanelerinde yer alıyor yasal olarak ama her yapım da yayında olabilir diye bir kural da yok bazıları da olmayabiliyor. Misal Zübük filminin yayın hakları Kanal 7'de ve onlar da bu filmi yayınlamıyor mesela, o nedenle yasal olark izlemek mümkün olmuyor, illegal yerlerden de kolayca kaldırtabiliyorlar. Türk olmayan yapımlar da yine birilerinin kütüphanesinde varsa yasal olarak izleyebilirsin Justwatch adresi veriyor nerede ne varsa, onun dışında telif hakkarı artık çok katı kanunlarla korunuyor, o nedenle eskisi gibi rahat ulaşmak mümkün değil. Ads'ye zarar vermemesi için isim vermiyorum illegal platformlar da bir şekilde bu bariyerleri aşıp hizmet veriyor ama Abd gibi yerlerde bu işler çok katı olup büyük cezaları var tabii, o nedenle herkes yasal platformlara para ödüyor ayrı ayrı.


  • Bir ben var benden şurada  (03.11.23 12:47:03 ~ 12:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.