[]

Turşu

Turşunun besin olarak herhangi bir yararı var mıdır?

(besin olarak yalniz tirbüşon olarak değil)


 
Oldugunu sanmiyorum, genelde fazla yenmesi tavsiye edilmez cunku. Ama somut bilgi yok elimde.


  • wpi  (07.11.07 23:00:17) 
turşunun yapıldıgı malzemelerin (lahana,domates,acur,fasulye vs.) yararı vardır elbet. içinde sirke ve limon da var tabi.

karma bir lezzet elde ediliyor işte. turşu suyu insanı uyandırıyor, alkolden sonrası için vs.

ayrıca vücut hayvani şekilde tuz ihtiyacını karşılamış oluyor salamura sayesinde.



gastrit,ülseri olanlara tavsiye edilmez.
  • nihilanth  (07.11.07 23:08:59) 
Sodyum ihtiyacını karşılar.


  • ermanen  (08.11.07 00:07:53) 
lahananin, domatesin vs. yarari var ama tursu formuna girince bu sebzelerin besin degerleri tumden yok olmuyor mu? sadece sirke, tuz, sarimsak gibi seyler kazanmis olmuyor muyuz tursu yiyince? sundan soruyorum; tursu manyagiyim. zaman geliyor, ayni milletin atistirmaya gittigi gibi mutfaga tursu yemeye gidiyorum falan... domatesin likopeni b.ku pusuru o kavanozun icinde varligini koruyorsa en azindan, vicdan azabi cekmeyeyim yani, bir ise yariyor diyeyim eheh. yoksa felaket zararli bir aliskanlik gibi geliyor bana yani, "tuz show" sonucta...


  • boshi  (08.11.07 00:51:13) 
turşu içeriğindeki maddeler besin değerlerini kaybetse bile tamamen kaybetmez. bu arada eğer yaşınız turşu manyaklığınızla uyumlu mu değil mi, öncelikle bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.


  • gxix  (08.11.07 09:20:49) 
şurada bazı turşuların besin değerleri var:
lahana - www.besinler.net
salatalık - www.besinler.net
patlıcan - www.besinler.net
var bir şeyler iyi kötü ama en çok sodyum (tuz) var, dikkat etmek lazım.
turşuyu yemeğin yanında (pilav üstü kuru, yanında lahana turşusu mesela, ah ah) yemek hazmı da kolaylaştırır.
  • zen spider  (08.11.07 10:14:45) 
Turşu artık keyfi sebeplerle tüketiliyorsa da eskiden saklama ömrünü uzatmak için yapılıyordu. Ayrıca neden besin değerini kaybettiğini düşündüğünüzü bilemiyorum. Besin değerinin bir kısmını kaybeder derken besinle neyi kastettiğinizi de anlamıyorum.

Aşırıya kaçmadan tüketin, bol bol su için. Besin değeri dediğiniz şeyleri koruyor o hala. Sadece laktik asit fermantasyonu sonucu bir miktar şeker azalıyor.
  • paranormal  (08.11.07 10:27:48) 
turşudan aldığımız sodyumu su içerek götüremiyoruz. hurriyette okudum.


  • sourlemonade  (08.11.07 16:40:16) 
allah allah, uzerine su icip seyreltemiyoruz da yani. daha neler ogrenecegiz bakalim hehheh.


  • boshi  (08.11.07 19:25:37) 
bir nevi tursu denebilecek kimchi'nin sagliga yararlari anlatilir hep, anneanne modunda yapilan ev tursularinda ayni faydalar oluyor mudur bilmem. en ciddi zarari sodyum ve ilerde mide kanseri yapma riski.


  • leave  (11.11.07 10:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.