[]

Ücret beklentiniz nedir sorusu

Benimki 12500 ama mavi yakalı maaşları 18 bin bandında dolaşıyor. Başvurduğum diğer yerler için de 15 bin ile 20 bin aralığı tavsiye edildi. Dostum sana o kadar az ücret vermeyi ben istemem dediler. Bu durunda ne yapmam gerekiyor? 12 bin verin yeter diyip elenmek istemiyorum, 15 verin yeter diyip pazarlığa da girmek istemiyorum. Öte yandan işe kabul edilmeyi de istiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.




 
Mavi yaka çok geniş bir tanım. CNC operatörü de mavi yakadır ama 20 bin alır. Vasıfsız işçi de mavi yakadır ama 12 bin alır. Siz vasıfsız işçi maaşı istemişsiniz. İş görüşmesinde x TL verin yeter gibi bir konuşma tarzı olmaz. 14 15 bin benim için uygun diyebilirsiniz.


  • dissendium  (02.11.23 19:55:29) 
Adamların senin için düşündüğü parayı tahmin edip onu isteyeceksin. Azını ya da çoğunu istemek sana puan kaybettirir.
Bunun bundan başka tavsiyesi olmaz ki.

  • Mirket  (02.11.23 19:57:42) 
Ben bu soru geldiğinde iş yoğunluğuna göre değişir vs diyip geçiştiriyorum, eğer işi kesin istiyosam çok yüksek söylemem. Piyasaya bakarım, aynı işi yapan aynı kıdemdeki biri ne kadar alıyor diye birilerine sorarım vs. Benim kıdemimde biri 15 bine çalışıyorsa, onun özellikleri benden fazla mı diye bakarım, onun çalıştığı yer kurumsal mı butik mi vs ona bakarım, o şekil ortalama bişey düşünürüm. Mesela 15 alan da vardır 17 alan da vardır, ben soruya benim asgari beklentim 16k ama iş yoğunluğuna göre değişir diye cevap veriyorum. Mesela hafta sonu çalışması yoktur, resmi tatillerde çalışma yoktur. Mesai saati 9-17.30dur o durumda 15k derim maaş beklentime gibi gibi.

Sonuç; ben bu tür sorulara kendimce bir ortalama rakam belirleyip devamında iş yoğunluğuna göre değişir cümlesini ekliyorum.
  • turuncu tonlarda  (02.11.23 21:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.