[]

bu iş yerine server kurmak gerekli mi ?

merhaba yeni bir yere taşınıp eleman sayısını artıracagız. server kurma konusunda bilgimiz yok. ne işe yarıyor onu da bilmiyoruz. iş yerimiz ise şu şekilde

Toplamda 5 bilgisayar var 2 tanesi en alt katta tek işleri fatura kesmek ve yazıcıdan çıktı almak. 3. katta 3 bilgisayar var bunlarda sadece muhasebe girdisi yapıp bazen fatura kesiyor. muhasebe programı için ana bilgisayara ve yazıcıya lan kablosu ile baglı olacaklar (iki bilgisayarken böyle yapmıştık). Her bilgisayardan mail alıp gönderiyoruz bunun haricinde işle alakalı başka bir kullanımımız yok.

ne yapmalıyız lan çoğaltıcı diye bişey alıp tüm bilgisayarları lan ile baglasak yeter mi illa server mı lazım ?

 
server'in bircok turu var yani webserver olur, fileserver olur, active directory icin domain controller olur.. bu senaryoda herhangi bir server'a ihtiyac gorunmuyor. lan cogaltici dedigin cihazin adi switch. netgear gs308e alip bilgisayarlari kabloyla baglayin. yaziciyi direkt switch'e baglayip ag uzerinden kullanin.


  • arakaali  (02.11.23 16:19:37) 
bilgisayarların birbirine bağlanması için switch almanız yeterli. bir ağ kuracaksınız hepsi ona bağlanacak ama bunda server şart değil. ağ ayarları hepsinde aynı olsa yeter. ağ kurmak olarak aratın.


  • enteg  (02.11.23 16:52:16) 
server özellikle muhasebe proğramı vb. gibi proğramları aynı anda farklı kullanıcılar ile daha hızlı bir şeklide kullanmak için gereklidir. Kaldıkı server pc ler sahip oldukları ram ve işlemci yapıları farklı olduğu için daha performanslı ve hızlıdır.

Böyle bir bilgisayar yoksa , sistemdeki en hızlı donanım olarak en güçlü bilgisayar ana makina yapılır , diğer bilgisayarlar ( client ) te bu makinaya bağlı çalışır. Ancak yeteri performansı alamıyorsanız bu durumda bir adet server pc ihtiyacınız oluşur.
  • Rao  (02.11.23 18:33:13) 
hocam sizinkinde gerek yok. yedekleme için ise ana bilgisayara buluta yükleme ve günlük manuel yedek alma gibi bir çözüm getirin. bunun dışında dediğiniz gibi eğer ana muhasebe bilgisayarına bağlanan wireless makineler varsa onları kablolu olacak şekilde ağ altyapınızı geliştirebilirsiniz.

server getirdiniz mi, bu sefer ups'i, firewall'u, nas'ı + lisansı şusu busu derken size belki hiç kullanmayacağınız şeyler için bir sürü masraf + maintenance ücreti çıkacaktır.
  • malheiros  (02.11.23 21:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.