[]

Tüketici Hakem Heyeti Sonucunda Nasıl Ödeme Alınır?

Merhabalar,

Durumu özet geçeyim; bir hattı üzerime alırken türk telekom bayii (franchise) ücretsiz olan işlemi 200 TL olarak benden aldı, ertesi gün öğrendiğim kadarıyla bu işlem ücretsiz ve mağazaya gidip ücretsiz olduğunu söylediğimde "istediğin yere başvur serbest piyasa" şeklinde alaycı bir tavır sergilediler.
Ayrıca yaşlısı genci farketmezsizin herkesten haksız ücret almaya devam ediyorlar.

Tüketici mahkemesine başvurdum, 6 aylık sürede son 5 gün kala yanıt verdiler vs. neyse 163,24 TL gibi bi rakam bana ödenmesi kararı çıktı. Bu tutarı nasıl tahsil edebilirim? 300 TL benzin yakıp anadolu adliyesine de gidebilirim hiç problem yok.

Sanırım UYAP üzerinden icra ceza davası açabiliyormuşum ama süreç hakkında pek bilgim yok, konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.

 
Karşı tarafla görüşüp iade bedelinin yatırılmasını talep et. Yatırmazlar e devlet üzerinden bildiğim kadarı ile icra dairesine dosya açabiliyorsun. Tahsilatı bu şekilde yaparsın. Tüketici hakem heyetinin kararının tebliğinden 15 gün içerisinde karşı taraf tüketici mahkemesine başvurabilir, hakem heyetinin kararının kaldırılması için fakat bu başvuru hakem heyeti kararının icrasini durdurmaz. Bu nedenle şuanda kararın gereğini yapmazlarsa icra dairesi üzerinden yapabilirsin.


  • dedeminhirkasi  (02.11.23 14:08:34) 
kazandıysan hiçbir şey yapmana gerek yok. onlar seni bulur. istersen hatırlatabilirsin de.

thh kararı posta yoluyla (online karar değil) tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde itiraz etmezlerse icra ile alırsın, muhtemelen bu kadar küçük bi meblağ için o yola girmezler.
  • 14024  (02.11.23 15:45:59 ~ 15:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.