[]

excel sorusu (kolay yolu var mı)

altında 10'dan fazla sayfa (sheet) olan bir excel dosyam var. bu sheet'lerin her birinin ayrı ayrı excel dosyası haline gelmesi gerek.

sayfayı sağ tıkla, taşı veya kopyala, yeni kitap'ı seç, tamam de, yeni oluşana git, kaydet de, dosya ismi ver.

orijinal dosyaya geri dön ve onlarca sayfa için bunu tekrar yap.

kolay bir yolu yok mu? tek dosyadaki onlarca sayfayı parçalayıp her birini ayrı excel dosyası olarak kaydetsin. dosya isimleri de sayfa ismi olsun.

bana bir kolayı vardır gibi geliyor.

 
selam bununla yapabilirsin


Sub MSG()
Application.ScreenUpdating = False
Dim ws As Worksheet
Dim FilePath As String
Dim NewWorkbook As Workbook

FilePath = ThisWorkbook.Path

If Dir(FilePath, vbDirectory) = "" Then
MkDir FilePath
End If

For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
ws.Copy
Set NewWorkbook = ActiveWorkbook
NewWorkbook.SaveAs FilePath & "\" & ws.Name & ".xlsx"
NewWorkbook.Close SaveChanges:=False
Next ws
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
  • pislick0  (01.11.23 19:49:39 ~ 21:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.