[]

Bu tür bir insan ne iş yapabilir?

Kendisi kuzenim olur. 38 yaşına kadar aylaklık yapıp baba parası yedi.
Eğitim desen İstanbul Üniversitesi'nde 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu okuyup, sonra da Açıköğretim İşletme'den 4 yıla tamamladı. Öyle fark yaratacak bir diploması da yok yani.

Yakın zamanda dayımı, yani kuzenimin babasını kaybettik. Ona çok dedim "Hayat hep böyle toz pembe gitmeyecek, bir yerden başla" diye. Şimdi hayatın gerçekleriyle yüzleşecek. Kendisi çok sevdiğim biridir, üzülüyorum. Doğrusu yapacak öneri de pek gelmiyor aklıma. Siz bu yaşta ve bu tipte birinin ne tür bir işe yönelmesini önerirsiniz mesela?

 
motokuryelik.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (01.11.23 15:16:01) 
hizmet sektöründen başlayabilir. giyim magazalarına başvursun. bir şekilde bir yerden başlaması. sonrasında çalışırken kendisini geliştirebilecegi kurslara katılıp daha kalifiye işlere bakabilir


  • limonlu eksi  (01.11.23 15:22:46) 
38 yaşına kadar baba parası yiyip geldiyse, 39'dan itibaren de mirasla rahatça geçinir diye düşünüyorum.

hem yaş hem üni ve diplomaya bakarsak, teknik olarak vasıfsız tanımında iş yapması gerekir çalışmaya niyeti varsa da. esnafların kapısını aşındırabilir, zincir marketler olabilir, motorkuryelik olabilir.
  • avatar is back  (01.11.23 16:18:05) 
Bu yaşa kadar bir yerde çalışmadı ise, emir komuta bir yerde özellikle ofis ortamında çalışmaya ayak uydurması çok zaman alır hatta sıkılıp bırakırsa moral kaybı yaşayabilir.

Avatarın dediği gibi

Miras vb. gelir kaynağı var ise, parasını ufak ufak yatırımlarla büyütebilir, yada kendi patronu olarak e-ticaret vb gibi işler öğrenip deneyebilir. Ama mutlaka küçük küçük başlamalı
  • Rao  (01.11.23 17:47:30) 
Ik olarak çalışıyorum cevap vereyim.

O yaşta başlayacağı en güzel yer mağazalara ve zincir marketlere gidip reyon kasiyerlik tarzi işler. Eğer İstanbul gibi büyük şehir dışında atıyorum Kayseri, Trabzon, Denizli gibi görece küçük sehirdeyse küçük yerel kobi özellikle fabrikalara başvursun. Üretim personeli olur.

Bilmiyorum exceli bilgisayari ingilizcesi nasıl ama bazı fabrikalar depolari idare edecek adam arıyor.

Eğer yazlık turistik yerdeyse otellere başvursun.

Motor kabiliyeti varsa kuryelikte ciddi para var.

Alternatif olarak kargo firmalarına başvursun. Açığa göre kuryelik veya şubede pc başında çalışabilir.
  • marjinal kereste  (02.11.23 08:29:20) 
fabrikalarda vasıfsız işçilik +1. kurumsal yerlerde mesai,servis,yemek vs kafası rahat olur.


  • mutlu yillar sana  (02.11.23 09:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.