[]

Borsa bağımlısı baba için ne yapılabilir?

Arkadaşlar annem yeni ameliyat oldu, şimdi evde, yavaş yavaş iyileşmeye çalışıyor kadın fakat babamın bilgisayar başında kalkıp da bir ihtiyacın var mı dediği bile yok. Sabah borsa açılınca bilgisayar başına geçiyor, akşam kapanana kadar odadan çıkmıyor 65 yaşındaki adam. Annem de strese giriyor ister istemez. Ona da üzülüyorum ama koca adama yapacak bir şey yok. Ne yapsak nasıl bir yol izlesek bilemedim. Yanımızda olduğu zamanlarda da sürekli telefondan takip ediyor. Soru soruyorsun yüzüne bakmadan cevap vermek için cevap veriyor. Böyle bir durum var. Tavsiyeleriniz var mı bu durumla ilgili. Teşekkürler.




 
modem ayararından modemin internete bağlantı ayarlarını zamanlayın.hatta bilgisayar telefon hepsini istediğiniz gibi ayarlarsınız.en azından bi süre anneyle ilgilenir.


  • jamswety  (01.11.23 14:21:55) 
İnternette herhangi bir sıkıntı yaşadığı anda hemen telekomculari arayıp şikayet ediyor.


  • dedeminhirkasi  (01.11.23 14:24:02) 
borsayı bırakamıyorsa borsa robotu alsın. robot kendisi için alım satım yapsın.


  • false pretension  (01.11.23 14:32:44 ~ 14:32:58) 
bağımlılık tedavisi görmesi lazım.


  • orpheus  (01.11.23 14:44:49) 
Sizden gizli para batırmıştır kesin ondan toparlayacağına inanıp bağımlı olmuş gibi


  • titanic kemancısı  (01.11.23 14:50:41) 
Bir sebebi olabilir mi bu durumun? Belki babanızın da yaşanan olaylarla ilgili bir sıkıntısı, tedirginliği vardır ve bu şekilde kaçıyordur.

Bırak şunu, bizimle ilgilen, yüzümüze bile bakmıyorsun falan gibi bir yaklaşım gösteriyorsanız tam tersi babanızın rahatlatılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüp bir de ona göre bir şeyler deneyin bence başka bir şeye kalkışmadan.
  • akhenaten  (01.11.23 14:51:16) 
@aman üstüme geliyorlar, haftasonu iyi, oturuyor güzel muhabbetini ediyo, haftaici iptal.


  • dedeminhirkasi  (01.11.23 15:06:57) 
büyük para kaybetmiştir, geri almak için çırpınıyor, çarpındıkçada batıyordur.


  • ayseee  (01.11.23 15:10:29) 
@ayseee 'ye katılıyorum. Eksiden kurtarmaya çalışıyor kendisini, annenizin ameliyat olması para kaygısını arttırdığı için daha da yoğunlaşmıştır...


  • silverleaf  (01.11.23 15:27:24) 
Para kaybetmiştir + 1
Çaktırmadan,para önemli değil sağlık önemli, hep birlikteyiz en önemlisi bu gibi hafif telkinler belki işe yarar.

  • parka  (01.11.23 16:24:58) 
büyük para kaybı söz konusu olma ihtimalı +1

değilse sürekli al sat yapıyorsa, varsa borsa işlerinden anlayan güzel öğüt verecek bir yakın veya dosttan yardım almaya çalışın

Ancak babanız bunu bilmemeli, sanki fikir alıyormuş soran kişi kendiside öğrenmek istiyormuş gibi danışmalı.

Muhabbet ileri gidince kişi zaten kendini belli eder, varsa para batırma durumu muhtemelen renk verecektir.

Ayrıca bu sürekli ilgilenme ne zaman başladı, özellikle filistin savaşı sonrası arttı ise , para kaybetme ihtimalinde o kadar fazla düşünebilirsiniz.
  • Rao  (01.11.23 16:26:22 ~ 16:29:22) 
Dostlar, adam uzun yıllar böyle. Annemin ameliyatı bir nebze düzeltir dedik. O da etkilemedi. Al sat konumunda oynuyordu bu aralar. Dediğiniz gibi para batırmış bir hali var. Dediğiniz gibi odada çırpınip duruyor. Normalde borsa iyi olsun kendi kendine türküsünü söyler çayını içer. Fakat şuanda yemek yerken bile çocuklar hızlı hizli yer de kaçar ya. Aynen öyle...


  • dedeminhirkasi  (01.11.23 16:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.