[]

hala tesla alinir mi

bir ara insanlar yatirim niyetine tesla almislardi, tela togg u batirmaya calisiyodu vs en azindan ben oyle duymustum, bu ne zamandi, hangi modeliydi, bir de hala tesla almak arabadan yatirim olmaz ama nispeten fiyat performans urunu mudur yatirim midir buyuksehirde yasayan kendi garaji olan bir insan icin mantikli midir, bu arada bir arabaya daha ihtiyac var evde ama su anda bi sekilde idare ediyoruz.




 
marka model bilemem ama garajında kolaylıkla şarj edebileceksen ve şehir içi kısa mesafelerde kullanacaksan tabii ki elektrikli araç avantaj.


  • hrskrs  (01.11.23 11:27:31) 
Şu an ülke şartlarında Tesla alacağıma hibrit bir araba alırdım ben çünkü yedek parça ve servis her zaman önemli; örneğin Volvo çok kaliteli bir arabadır servisine ve parçasına ulaşmanız her şehirde hemen mümkün olmayabilir. Arabada kalite her zaman öncelikli değil eğer 2-3 tane arabanız olmayacaksa.

Ekleme; bir de yatırım olarak araba otoparkta yatmayacaksa mantıklı bir yatırım değil bence çarpıp perte çıkmayacağının hiçbir garantisi yok sonuçta.
  • titanic kemancısı  (01.11.23 11:28:38 ~ 11:31:15) 
ben olsam bir süre arabayı yatırım olarak düşünmezdim ikinci el piyasası ortada. İhtiyaç varsa alınır tabi.

Birde Tesla Model Y nin tasarımı çok kötü ya hiç beğenmiyorum. Araba güzeldir hoşdur onu bilmem de arka tasarımı çok kötü arabanın bana göre :) Eski kasa clioları andırıyor.
  • nuevo  (01.11.23 11:28:45 ~ 11:29:34) 
1. yatırım amaçlı alan insan kalmadı artık. tek olası seçenek ötv zammı. ki bence gelecek. o da sıfır ve ikinci el fiyatında vergi odaklı artış olacak. yani almış olanın elindeki sadece o sebeple değer kazanacak. ama sıfır araç bulunduğu sürece ikinci el artık eskisi gibi suni artışta olmayacak. TL olarak aldığından pahalıya satacaksınız 6 ay sonunda ama yeterli mi kendiniz karar verin. kredi vs bulabilirseniz hala para kazandırır.
2. tesla, togg ile rekabette diğer tüm markalar kadar yarışıyordur. neden batırmaya çalışsın :D togg daha kendini ispat edip küresel anlamda teslaya rakip falan değil. byd markasından falan çekinsin tesla.
3.kendi garajı olan ve şehiriçi kullanan insan için elektrikli çok mantıklı. tesla 2.8 milyon. o çirkinliğe bence fazla. eq serisine bakılabilir. en azından gerçek premium araçlar.
%10 ötv dilimli araçlardan alırsanız muhtemelen karı daha çok olur.
  • bir ileti paylastim  (01.11.23 12:16:28) 
Şirketin yöneticilerinin araçları Tesla y, acayip sentetik buluyorum arabayı. Hastane gibi dezenfekte edilmiş gibi araba. Arabayla derdim yok ama ne içini ne dışını beğeniyorum.

Kendi şarj edecek yeriniz varsa mantıklı.

Yatırım değildir.
  • logisticsmanager  (01.11.23 13:09:44) 
elektrikli arabalar üzerinde çalışan mühendis arkadaşımla konuşmamızda çok sık boğaz ettiğim için şunu söylemişti ben en az bi 4 sene elektrikli araba almam. nedeni geri dönüşlerin henüz tam manasıyla gelmemesi, pil değişim maliyetlerinin kestirilememesi ve 2. el de bu durumun yatırımcı gözüyle araçlara nasıl yansıyacağının bilinenememesi.
telefon piyasası gibi düşün dedi ama belirsiz.
o yüzden tesla ya da başka bir araç alın yada almayın denmemeli.
  • jamswety  (01.11.23 14:13:08) 
ben olsam tesla almam. neden? tasarım hataları çok fazla. iskeletinde sıkıntılar var. otomotivciler de böyle düşünüyor. tek iyi yanı yazılımsal konuda çok iyi olmaları. unutmayın aracı kullanışlı yapan tek şey yazılım değildir. araba bir bütündür. tesla tam anlamıyla bir bütün değil. tesladan bağımsız elektrikli araçların bu ülkede tam anlamıyla kullanabilir olması için 5-10 sene falan lazım. işe gidip geleceğim diyorsan hibrit al geç.


  • false pretension  (01.11.23 14:31:05) 
yatırım amaçlı düşünüyorsan, tesla'nın elinde hazır teslim stokları burada görebilirsin. onlarca sıfır model y satılmayı bkeliyor.

www.tesla.com
  • nuisance  (01.11.23 14:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.