[]

Beyin MR Sonucu

Selamlar,

Bas dönmesi ve bas agrisi nedeniyle mr cektiren annemin sonucu cikti. Anlayan varsa aciklayabilir mi?
Tesekkurler

hizliresim.com

 
Beyinde atrofi gözlemlenmiş. Annenizin yaşı kaç bilmiyorum ama, insanlar yaşlandıkça bazı beyin hücrelerini kaybeder ve beyin hacmi de azalır. Buna bağlı olarak görülmüş olabilir. Onun dışında başka bir sorun yok. Tabii siz doktorunuza yine de danışın. Geçmiş olsun.


  • PhoenixRising  (31.10.23 20:22:17) 
chatgpt ne diyor bakalim: beyin dokusunda kuculme ya da azalma var diyor. bu yaslanma ya da diger norolojik sorunlarla beraber gelebilir. bilissel veya motor fonksiyonlarda bozulmalara sebep olabilir. bir de beyindeki omurilik sivinin akisinda problem var diyor. bu dogustan olan birsey de olabilir, basit bir enfeksiyon da olabilir ya da tumor, beyin kanamasi, beyin travmasi da sebep olabilir. bu sebeple detayli analizinin yapilmasi gerekir.

mukozal kalinlasma ise burun sinus bolgesinde yine bir enfeksiyona isaret ediyor.
  • monicapp  (01.11.23 10:00:49) 
@monicapp
lateral ventriküller belirgin olduğu için, chat gpt beyin omurilik sıvısının akışında problem var demiş ama lateral ventriküller belirginliği, atrofiye sekonder gelişmiş yani atrofi (beyin dokusunda küçülme) yüzünden olmuş. Bu sebeple, tümör, travma, beyin kanaması gibi bir durum yok. sen nasıl bir insansın'ı korkutmayalım boşu boşuna.

  • PhoenixRising  (01.11.23 18:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.