[]

İşe girdim proje berbat.

Yazılımcıyım. Bir kaç ay önce iş değişikliği yaptım. Proje tam bir hayal kırıklığı. Aşırı kötü yazılmış bir proje. İstesen yazamazsın.
Outsource çalışan kişiler bu projeyi bırakıp gitmiş. Şirket de beni ve bir tane daha junior işe almış toparlatmak için. Ben 5 sene deneyimliyim.

İş yeri rahat, ortam güzel, maaş iyi, yöneticiler iyi. Ama proje korkunç.
Yönetici ile konuştum. Proje komple senindir istediğin mimaride kendi zevkine göre tekrar yaz dediler. Ya düzeltip devam edeceğim ya baştan yazacağım bilmiyorum.

İşten çıkmama gerek var mı sizce? Kariyerimi bu berbat proje ile baltalıyor muyum?

 
yazılımcı değilim ama sanki bir fırsat gibi göründü bana. işin içinde olduğunuzdan en iyi siz bilirsiniz. harcadığınız emeğe değecek bir iş çıkarabilecekseniz devam edin bence. neticede paranızı alıyorsunuz. ha başka yerde daha çok kazanma ihtimali vardır, onu bilemem.


  • orient blue  (31.10.23 17:18:17) 
Mükemmelliyetçiliğe gerek yok.
Rüştünü ispatlamak için hareket noktası tam da bu gibi bu gibi şeyler olmalı. Zaten yeni başlamışsınız.

Vakit kazanmak için düzeltmeler, fonksiyonellik için de eklemeler yapmak daha uygun gibi.
(Yazılımcı değilim)
  • diyecevaplandı  (31.10.23 17:29:15) 
"İş yeri rahat, ortam güzel, maaş iyi, yöneticiler iyi."
"Proje komple senindir istediğin mimaride kendi zevkine göre tekrar yaz dediler."

mis gibi iste daha ne istiyorsun.. firsat +1
  • cooperr  (31.10.23 17:35:28) 
Kariyerini niye baltaliyor olasin onu anlamadim. Buranin alternatifi cok daha sansasyonel, populer bi projeyse evet de onun disinda cok mumkun gelmedi.


  • ghilleinthemist  (31.10.23 17:38:16) 
Bu kadar iş değişikliği bir gün iş bulamamana neden olacak. Daldan dala atlıyorsun.


  • dissendium  (31.10.23 18:06:28 ~ 18:06:41) 
ee ortam iyi yöneticiler iyi. projeyi tekrar yaz. başka zaman işe gireceğin zaman kötü bir projeyi tekrardan sıfırlayıp kendim derledim dersin. bence çıkma.


  • false pretension  (31.10.23 18:14:12) 
bulundugun sektorle alakam yok ama baska yerle mulakat yapmaya baslasan "2 ay olmus, niye bu kadar cabuk ayrilmak istiyorsunuz" dediklerinde ne diyeceksin? "proje berbat, ugrasmak istemedem" diyemezsin herhalde.


  • hot potato  (31.10.23 18:18:00) 
fırsat ayağına gelmiş ama sen işten ayrılmayı düşünüyorsun.


  • skr1292  (31.10.23 22:24:06) 
ben bastan yazardim. kotu yazilmis bir projeyi toparlamak daha zahmetli olabilir. yukarida bahsedildigi gibi firsat olarak gormeye calisin.


  • banach  (31.10.23 23:06:54) 
@herkes
Tam olarak hangi açıdan fırsat gördüğünüzü anlayamadım? Kendimi geliştiririm diye mi?

  • Gradient_tabanlı_mor  (31.10.23 23:24:17) 
@gradient
Proje bitik, yani dibi gormus. Senin mevzuyu daha da batirma olasiligin yok gibi.
Patronlar arkanda, ortam iyi. Adamlarin kaybedecek biseyi yok.
Kendini kanitlaman icin iyi firsat.
Adamlar citayi yere koymus, ustunden atla diyorlar. Sen hala ya ayagim takilirsa kafasindasin.
  • cooperr  (01.11.23 00:21:52 ~ 00:22:54) 
Daha ne olacak? 10 numara iş.

Adamlar rahat ortamı sağlamış, güzel maaş vermiş. Kötü projede "illa çalış, düzelt" te demiyorlar.

Otur, projeyi öğren. Sonra, yeni baştan yaz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (01.11.23 08:49:08) 
Proje bitik bir dakika durma. CV ne bile yazma niye sorsunlar.


  • abi bi dizi buldum on numara  (01.11.23 10:50:02) 
Projeyi de duysanız şok olursunuz ya. Herkesin telefonunda olan bir uygulama. Milyonlarca kullanıcısı var. Kim nasıl yazdıysa artık kullanıcı deneyimi süper arka plan berbat ötesi.


  • Gradient_tabanlı_mor  (01.11.23 13:10:49) 
o beğenmediğin çözümlerle, kodlarla adamlar o işleri kotarmışlar bunca zamandır, öyle yada böyle para kazanmışlar.

şimdi sen gaza gelip tek başına 3 ayda, 5 ayda orada bulunan beğenmediğin çözümlerin neden yapıldığını anlayıp optimize edip düzgün bir şeye çevirebilecek misin?

bu sırada o beğenmediğin yerlerdede yapılacak işler olacak.

bu tür işler tek başına değil ekip ile yapılır. eskiye ait bir tarihçe lazım neyin neden yapıldığı artık gerekli olup olmadığı, yeni tasarım dediğin şeyde eskisine nazaran ne kazandıracağı, bu kadar çalışma karşılığıında maliyetleri düşürebilecek misin? performansı artırabilecek misin? büyümeyi kolaylaştırabilecek misin?

haa tabii bu arada o beğenmediğin şey o kadar esnek bir şey ki şimdiye kadar orayı değşitir burayı düzelt diye diye tüm ihtiyaçlarını gidermişler, bir kullanım alışkanlıkları var, kullandıkları ekranlar araçlar var.
  • selam  (01.11.23 13:36:15 ~ 13:40:00) 
@selam, yani tek başıma çok daha güzelini yazarım. Yazamayacak olsam bundan rahatsızlık duyup değiştirmeye çalışmam zaten.
Kendime güveniyorum. 3 tane alaylı yazılımcı (outsource) mimari bile kurmadan yazmışlar.

  • Gradient_tabanlı_mor  (01.11.23 15:02:42) 
Eğer bahsettiğin proje maçkolik'se işin zor allah kolaylık versin. değilse yöneticin yüzde 100 arkandaysa ve ekibi büyütmeyi düşünüyorlarsa neden girilmesin, kariyer atılımları böyle yapılıyor. büyük proje alıyorsun sonuçlandırıyorsun ve daha tecrübeli hale geliyorsun.


  • montreal  (03.11.23 11:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.