[]

hayatımdan sıkıldım

çok bunalmış durumdayım. çok sıkıcı ve tekdüze her şey. nasıl bu döngüden çıkarım? bulunduğum yerlerin görüntüsü bile bıktırıyor. sanki her şey hep aynı.




 
Hemen hepimiz benzer şekilde yaşıyoruz, işten eve, evden işe, haftasonu aynı arkadaşlarla aynı aktiviteler.. bunu söylememin nedeni bunun normal olduğunu düşünüp kendinizi sıkmamanız.

Ama biraz renk katmak için farklı bir meşgale bulabilirsiniz belki; düzenli yürüyüş olur, sportif herhangi bir faaliyet olur, bir kulübe vs. düzenli toplanan bir gruba dahil olmak olur, artık meşrebinize göre bir şeyler bulunur elbet.
  • orient blue  (31.10.23 15:55:09) 
enerjim yok zaten vaktim de yok @orient blue :(


  • anais  (31.10.23 16:00:24) 
@orient blue verilen tavsiyeler hep aynı işte ama bence sorunlar çok daha başka. Bence zaten bunları(önerdiğiniz şeyler) yapıyor olduğu zamanlar da var kişilerin ama zaten olay ondan da sıkılmak gibi? Ya da bazen önerilere ulaşamamak da var içinde bulunulan durumda.


  • Pass this on  (31.10.23 16:04:39) 
evet ben de arkadaşlarımla buluşuyorum, yoğun bir hayatım da var ve yeni ortamlara katılmak istemiyorum.


  • anais  (31.10.23 16:15:56) 
@pass this on
evet katılıyorum, aslında çoğu insan aynı şeyi yapıyor ama zaman zaman sıkılıyoruz, bana da oluyor. zaten o yüzden "bir sonraki basamağa" geçmek istiyoruz sanki. örneğin evliler çocuk yapıyor, bekarlar eş arıyor, ne bileyim iş yerinde yükselmek için bir uğraşa giriyor, yüksek lisansa başlıyor vesaire. bu insana özgü ve normal bence. sonuçta bir panda bambu yemekten sıkılıp 'hadi şu tavşanı pişirip yiyeyim' demiyor :)

@anais
dediğim gibi bunun hormonal yani biyolojik bir sebebi yoksa bence normal. ama bu 'normal' sizi tatmin etmiyorsa biraz renklendirebilirsiniz. yani köklü değişiklikler yapmak, yeni uğraşlar bulmak gibi değil de mevcut düzen içinde değişiklikler olabilir belki. mesela diyeti değiştirmek, işe arabayla gidiliyorsa bisiklet/motosikletle/metroyla gitmek, arkadaşlarla buluşulduğunda farklı konular konuşmak gibi. basit gibi görünen ama bence etkili şeyler. anlatabildim mi bilmiyorum. her öğlen yemek yenen yeri değiştirmek, sürekli sütlü kahve içerken sade kahveye geçmek bile hem kimyasal hem duygusal bir şeyleri değiştiriyor zihinde.

tabii bunları söylerken kişinin ekonomik, fizyolojik yani hayatını doğrudan etkileyen majör bir problemi olmadığını varsayıyorum. böyle bir problem varsa zaten sorunun kaynağı muhtemelen odur. ben maddi manevi sağlıklı kişiler için konuşuyorum. aslında görünürde bir derdi, problemi olmayan ve fakat tekdüzelikten sıkılanlar için.
  • orient blue  (31.10.23 16:56:55 ~ 16:59:28) 
Şunu hiç yapmam, bunu hiç yemem, şuraya hiç gitmem, şunu hiç dinlemem dediğin şeyleri yapmayı dene. En iyi ihtimalle oradan yeni bişi çıkar. En kötü ihtimalle mevcut haline şükredersin.


  • Bruce  (01.11.23 01:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.