[]

yeni işe başlarken zam beklentisi ?

merhaba, şu anki işinizde mutlu ve huzurlusunuz.
x bir yer sizi işe almak istiyor.
% kaç farkla x yere geçme sizi mutlu eder ?


 
yakın zamanda (6 ay içinde) bulunduğum şirkette zam yoksa, minimum %50 olmalı. ama bu tek başına yeterli olmaz. aynı olanakları ya da daha fazlasını sağlamalı.


  • jelly bear  (31.10.23 09:55:36 ~ 09:56:02) 
bunu etkileyecek çok fazla parametre var. en basitinden mevcut işyerinde kaç yıldır çalışıyorsunuz (kaç yıllık tazminatı bırakıp geçeceksiniz), iş yükünüz ne kadar değişecek, geçeceğiniz yer ne kadar kurumsal, mevcut işyeri için ne kadar önemlisiniz gibi soruları bilmeden verilecek cevaplar havada kalır biraz. ben şahsen %100 artış olmazsa mevcut işyerimdem ayrılmam. başka bir yer %50 fazlasını teklif etse bunu patrona söylerim, benim kalmamı istiyorsa zaten buna yakın bir zam yapar.


  • shadowfollower  (31.10.23 10:09:31) 
sadece %100 fark bile yetmez
hali hazırdaki bir sürü ek haklarımı da isterim
teklif onlardan geliyor sonuçta.
  • basond  (31.10.23 10:41:24) 
%30 fark.
Ama mevcut şirkette alacağınız enflasyon zammını diğer şirkette alıp alamayacağınıza göre o farkı da %30'un üzerine ekleyin.

  • michael_knight  (31.10.23 11:20:29) 
guncel maas: 93 bin tl brüt, artı 2 maaş yıllık prim var. bunun dısında ekstra ozel saglik sigortası aileyi kapsayıcı, kurum katkılı bireysel emeklilik ve şirket aracı var. bununla birlikte ocak ayında zam olacak. 40% civarı gibi gelir diye düşünüyorum
. yani ocak ayında 130k tl gibi olur brütte. bu yer özel bir banka. yurtdisi calisma opsiyonlari da var kariyer acisindan.

iş teklifi gelecek olan yer: halka açık bir gıda firması.
iş yogunlugu 2. opsiyonda daha fazla.
yıllık bonus: yok
özel sigorta var ama aileyi kapsayıcı degil.
şirket aracı bu opsiyonda da var.
yurtdisi calisma opsiyonu yok.
  • the junior jr  (31.10.23 11:37:15) 
önce %40 zammı ekleyelim
yaklaşık 15bin tl aylık bonustan eklenir.
aylık 2bin tl sigorta eklenir

130+15+2 = 157bin brüt.

yeni gideceğiniz yer yılbaşı zamlı maaş için miniumum bu rakamı teklif etmeli.
maaşınız yüksek olduğu için x2 gibi artışlar zor.
%30 hedefleseniz bile en az 200bin brüt istemeniz lazım ki iş değiştirme riskine değsin.

yalnız bu tip soruların cevabı kendinizde.
maaş yerine teklif gelen şirket poziyon fırsatlar versus mevcutta olabilecek fırsatlar riskler değerlendirme yapın kendi içinizde.

bir de parasal sıkılaşmaya gidelen bir dönemdeyiz, olası küçülmelerde nerede kendinizi daha garanti hissedeceksiniz onu düşünün.
  • nuisance  (31.10.23 11:47:16) 
bu mutlu ve huzurlu olma durumunu sağlayan şartlar nedir, çok mu nadir bulunur gibi kriterlere göre değişir. mesela ben hibrit çalışıyorum şu anda. komple ofisten çalışan bir yere geçmeyi düşünmem için hem işi kendime çok uygun görmem hem de en az %50 fazla maaş görmem lazım. ama hibrit çalışan bir yere eğer yan hakları da önceki işimden aşağı kalmıyorsa %10 artışa bile geçebilirim.

yani sizi mutlu eden şeylerin neler olduğunu biliyorsanız ve diğer yerde olmadığından eminseniz veya olmasının çok düşük ihtimal olduğunu düşünüyorsanız en az %50, ama orada da bulunma ihtimali o kadar az değilse %10-20 ve yan haklarda düşüş olmaması yetebilir bana göre. tabi zam döneminde de daha düşük zam almayacağınızı bilmeniz lazım.
  • pietro crespi  (31.10.23 12:13:07 ~ 12:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.