[]

Kedi tırmalaması ve aşı

Bankta otururken çok sokulgan bir kedi vardı, severken hani şu sevgi ısırıkları tırmalamaları olur ya onlardan biriyle elimede çok küçük kağıt kesiği kıvamında bir çizik bıraktı, minik bir damla kan aktı, hafif hafif yanıyor . Bana kalsa aşı olmam ama cehaletimin kurbanı da olmak istemiyorum gerek var mıdır sizce kuduz aşısı olmama?

Mekan deniz kenarı bu şekilde bir sürü sokulgan kedi köpek var.


 
bence olun, geri dönüşü yok çünkü. ihtimal sıfır değil.


  • orient blue  (30.10.23 18:37:25) 
Kuduz, tetanoz gibi şeylerin tedavisi olmadığı düşünülünce risk almaya değmez. Bence de gidin aşı olun


  • yazdonumu  (30.10.23 18:39:06) 
Isırılmadığım sürece aşı olmazdım sanırım, kedi tırmalaması ile kuduz ya da başka bir şey olan var mı vakalara bakmak lazım, ben hiç duymadım.


  • Bir ben var benden şurada  (30.10.23 21:41:24) 
Yanlışım yoksa ülkemizde kediden bulaşan kuduz vakası yok tarihte, ama Allah korusun ilki siz olmayacağınızın garantisi yok.

İlk iki aşıyı olunca kediyi canlı görürseniz devam etmenize gerek kalmıyordu yanlışım yoksa, tekrar bi kontrol etmek lazım bu bilgiyi internetten. Bilgi doğru ama sürelerden emin değilim, hayvan 10 gün sonra hala canlıysa kuduz değildir diyorduk sanırım. ilk iki aşı da 0 ve 7. gün olunuyordu hatırladığım.

Tetanoz çok daha riskli kuduza göre, kediden kuduz ihtimali çok zor ama tetanoz daha kolay.

Tetanoz için aşı takviminiz var mı? Yoksa onu da olun.
  • John Bloor  (31.10.23 11:02:53) 
Hep söylüyorum hep söyleyeceğim. Bulaşma olasılığı duruma göre ne kadar düşük olursa olsun kuduz ve tetanoz konusunda aşı olmak gerek. İhmale gelecek risk alınacak hastalık değil.

Bağlantıdaki yazıda geçen kilit kısmı alıntılayalım
"çünkü virüs vücutta ilerledikten sonra kuduzun tedavisi söz konusu değildir."

www.memorial.com.tr:~:text=Hem%20hayvanlarda%20hem%20de%20insanlarda,en%20b%C3%BCy%C3%BCk%20nedeni%20sokak%20k%C3%B6pekleridir.
  • yazdonumu  (20.11.23 00:17:40 ~ 00:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.