[]

168-115 tansiyon

dün öğleye doğru ensemden inanılmaz bir ağrı girdi, tansiyonuma baktım 175-115 civarıydı. neyse soğuk duş, limon vs biraz düştü 140-100'lere kadar. Biraz önce yine ölçtüm 168-114 çıktı ama öyle baş ağrısı veya başka bir semptom yok. Doktora gitmeli miyim yoksa 2-3 gün daha takip edip ona göre mi karar vermeliyim? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.




 
11 küçük tansiyon için baya yüksek bir değer, doktora gitmelisiniz.


  • akhenaten  (30.10.23 10:58:56) 
geçmiş olsun. büyük tansiyonunuz da yüksek. muhtemelen tansiyon hastasısınız. normalde doktora gittiğinizde doktor 1 hafta boyunca sabah akşam ölçmenizi ve not almanızı ister, 1 hafta sonra tekrar gelin der ama sağlığınızla ilgili sıkıntı yaşamamak için doktora bi görünün öncesinde isterseniz. randevuyu birkaç gün sonraya almak durumunda kalırsanız o zaman yine sabah akşam ölçer doktora gösterirsiniz.


  • matilda  (30.10.23 11:03:51) 
Bacak şişliği, mide ağrısı, bulantısı, Sirt ağrısı varsa ayrıca kalpten de şüphelenin. Yüksek tansiyon kalp damarlari için de sıkıntılı.


  • dedeminhirkasi  (30.10.23 11:21:30) 
Git doktora.
Tansiyonun normal değil

  • basond  (30.10.23 23:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.