[]

Dün deniz donanmasının hemen hepsi boğazda mıydı?

Eğer öyleyse benim aklima hemen arabayi otoparka koyduk ama kelebek camindan girmesinler durumu geliyor.

Riskli degil mi deniz guvenligimiz acisindan. Etik değil ama akdenizden girseler tam o an sıkıntı olmaz mıydı shdjfj tam turk gibi dusunuyorum k.b :(


 
Kimin girebileceğini düşünüyorsun tam olarak?


  • Bir ben var benden şurada  (30.10.23 10:31:35) 
2. dünya savaşında olmadığımız için pek sıkıntı olmazdı.


  • jelly bear  (30.10.23 10:33:00) 
Yani zaten natodayiz sıkıntı olmaz buyuk ihtimalle ama israil hazir kalkmisken surasi da destek veriyor deyip girdi mesela


  • ananiyimioguz  (30.10.23 10:35:13) 
Abi sence ülkemizde sadece donanma mı var kara kuvvetleri var hava kuvvetleri var, mesela İsrail "hadi denizden şuraya girelim" deseler bizim hava kuvvetleri de "hadi şunlara havadan 2-3 tane füze sallayıp bomba atalım" demez mi? Hadi hepsini boş ver Çanakkale Muharebesi'ni nasıl kazandık biz, denizden gelen işgal kuvvetleriyle deniz savaşı mı yaptık?


  • Bir ben var benden şurada  (30.10.23 10:40:19 ~ 10:41:16) 
Tabii ki zaten savunma ordusuyuz elbet karsi koyariz da hepsini bir yerde görünce aklıma geldi stratejik olarak riskli mi acaba diye sadece


  • ananiyimioguz  (30.10.23 10:46:35) 
her sınıftan 1-2 tane gemi geçti. donanmada tam tamına 100 tane gemi yok.
denk geldiğim 6 tane karakol gemisi geçti. sanırım envanterde 18 tane olması lazım.
aden körfezinde görev icra eden gemiyi tutup getirmediler herhalde.

yani böyle bir güvenlik zafiyeti olabileceğini düşünen bir siz değilsinizdir.
  • my fault  (30.10.23 10:51:49) 
Yok abi hiçbir şey olmaz, yani farazi bile konuşsak, yani tüm donanmamızı boğaza gönderdiğimizi düşünsek bağlı olduğunuz örgütleri yaptığımız anlaşmaları falan yok saysak bile İsrail'in eti ne budu ne de bize böyle bir şey yapmaya kalksın. Bir de deniz savaşlarında hareket kabileyeti kısıtlı okuyor biliyorsun, İsrail'den Türkiye'ye doğru böyle hareket başlasa Türkiye karasularına girmeden herkes kendi konumuna döner zaten neticede sınırlarımız sürekli gözetleniyor devriye uçuşları yapılıyor vs.


  • Bir ben var benden şurada  (30.10.23 10:53:32 ~ 10:57:06) 
Diplomasi denen bir şey var merak etmeyin risk olsa böyle bir merasime girişilmez zaten.


  • doharkoman  (01.11.23 20:18:04) 
birincisi denildiği üzere donanmanın hemen hepsi boğazda değildi, ikincisi savaş genellikle sadece sıradan vatandaş için sürprizdir. dünya tarihinde hiçbir savaşa herhangi bir generalin, ordu mensubunun vs. "anaa saldırıyolar lan" diyerek uyandığını sanmıyorum.

olası bir savaş öncesinde geçilmesi gereken onlarca aşama var çünkü. hadi saldıracaklar diyelim... o kadar radar var, gözetleme sistemi var. bir anormallik olsa ordu hemen "la noliy?" deyip ona göre pozisyon alırdı. hadi türklerin donanması yok diye bam güm dalmaya karar verdin ama savaş bir günde bitecek şey değil ki. bak rusya da kiev'e yürüdü ama bi günde 500 kilometre gidince bütün lojistik operasyonları çöktü, oradan tırıs tırıs geri çekilmek zorunda kaldılar. hadi saldırdın, ilk gün hazırlıksız yakaladın, kayıplar verdirdin... cumhuriyet bayramında saldırıya uğramış ulus o şoku en fazla 1-2 günde atlatır. sonra ne olacak? "hehe kusura bakmayın yav boş bulmuşken daldık öyle :))" deyip sonunu kestiremeyeceğin bir savaşa mı gireceksin?

yani donanma boğazdayken bizim saldırıya uğramamız, senin kiracı olarak yaşadığın evden sabah işe çıkman ve aynı gün içinde almanya'daki ev sahibinin mekanı basıp "oğlum yerleşcek!" diye eve dalması, senin eşyalarını pencereden atması gibi bi şey :)
  • mark greg sputnik  (01.11.23 20:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.